Kabak Çorbası
Enes Bin Malik (RA) den rivayetle : Bir terzi Peygamber Efendimiz'i (SAV) O'nun için hazırladığı yemeğe davet etti.Ben de onunla gittim.Arpa ekmeği,içinde kabak bulunan bir çorba ile kurutulmuş et sunuldu.
Enes (RA): Peygamber'in (SAV) tabağın etrafından kabakları araştırarak topladığını gördüm.İşte o gün bugün kabağı çok severim..Allah Resulü'nün kabak sebzesini sevdiğine dair farklı kaynaklardan rivayetler bulunuyor.Bu nedenle doğru bilgi olduğuna şahsen ve kalben inanıyor,her pişirdiğimde O'nu anıyor,Salatü Selam gönderiyorum..Besin Değeri Yüksek Kabak Çorbası
Özellikle kabak dolması yaptığımda içini oyduğum kabaklardan yaptığım bir çorba çeşidi.Tabi kabak çorbası yapmak için illa öncesinde dolma yapmak gerekmiyor.Her türlü kabaktan yapabilir gönül rahatlığı ile içebilirsiniz.Düşük kalorili oluşu ve yüksek besin değeri ile diyet yapanların,sağlıklı beslenenlerin,ek gıdaya geçen bebek ve çocukların beslenme listesinde üst sıralarda yer alabilecek bir çorba kabak çorbası.
azıcık aşım kabak çorbası tarifi
6-7 kişilik
Malzemeler
- 3 adet orta boy yeşil kabak
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 lt. su
- İsteğe göre 2 yemek kaşığı krema yada krem peynir
- Tuz,karabiber,pul biber
- 1 tutam dereotu
Yapılışı
- Çorbayı taneli içmek istiyorsanız yemeklik,blender dan geçirmek istiyorsanız iri iri doğrayın.Yağda kavurun.
- Salçaları ilave edin kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
- Kabakları ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Su kaybeden kabaklar küçülünce suyu ekleyin.
- Kaynayan suya bulguru ilave edin.
- Tuz ve baharatları ekleyin.
- 20-25 dk. pişirin.
- Blender dan geçirin.
- İsteğe göre krema,krem peynir yada dereotuyla servis edin.
Videolu tarif için tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder