Elmalı kurabiye mi dediniz?
İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna eşlik eden,içsel yolculukta sizi dibe batırıp,çıkaracak bir kaç kitap,öte yandan sizi kendinize getirecek bir fincan kahve ve mevsim meyvesi elma ile yapılan,kar altındaki elmalı kurabiyeler!!
Aslında asıl mevzu kurabiye tabii..Hele o kurabiyeye katık ettiğim elmalar yok mu?? sarısı,kırmızısı,yeşili ile her derde deva elmalar!!.
Kanserden,diyabete,parkinsondan,alzhemiere,ishal ve kabızlıktan,yüksek kolestrole,kalp sağlığından,safra kesesi taşlarını önlemeye,bağışıklık sistemini güçlendirmeden,cilt ve diş sağlığına kadar..İçerdiği A,E,B6,C,K vitaminleri,potasyum ve minerallerle derde deva elmalar!!!
İşte o elmalar bu elmalar!!İster tazesi,ister kurusu,ister sirkesi,ister tatlısı,ister kompostosu olsun,her hali ile beni abad eden elmalar bu kez kurabiye oldular.Öyle alengirli zor bir tarifle değil üstelik;Anneanneden,babaanneden kalma,her evde yapılan tarifle...
azıcık aşım elmalı kurabiye tarifi
13-14 adet elmalı kurabiye için
Hamuru için
- 125 gram tereyağ yada margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un (artırılıp,azaltılabilir)
Elmalı harç için
- 2 adet büyük boy elma
- Elmaların tadına göre 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Elmalı kurabiyenin yapılışı
- Hamur malzemelerini yoğurun ve hafif sert bir hamur elde edin.
- Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Bu arada elmaları rendeleyin.
- Şeker ile birlikte yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye dek pişirin.
- İç harç soğuyunca tarçını ve cevizi ekleyerek karıştırın.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
- Elinizle kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açtığınız harca,iç harçtan koyup yuvarlayın ve ağzını kapatın.
- 180 derecede üzeri hafif kızarıncaya dek pişirin.
- Elmalı kurabiyeler soğuyunca pudra şekeri serperek servis edin.
- Afiyet,şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder