9 Mayıs 2017 Salı

Magnolia

                                             çilekli magnolia

Magnolia



Adını yapıldığı pastahaneden alan magnolia,son günlerde adını sıkça duyduğumuz,afilli restaurant,cafe ve fırınların menülerine girmiş bir tatlı çeşidi...

Magnolia Tarihçesi 


1996 yılında,New York City'de açılan Magnolia Bakery,lezzetli ürünleri,vintage dekoru ve atmosferi ile kısa sürede Amerika'nın gözde pastanelerinden olmuş.2007 yılında el değiştiren magnolia bakery,Steve ve Tyra Abrams'ın girişimci gayretiyle Dünya başkentlerinde şubeler açmış.Böylece magnolia efsanesi dilden dile,ülkeden ülkeye dolaşır olmuş.

                                               muzlu magnolia

Magnolia pastanesini asıl meşhur eden lezzet ise;halen menünün en gözde yerinde bulunan ''famous banana puding'' yani meşhur muzlu pudingi imiş.Vanilyalı puding,muz ve muadili Türkiye'de bulunmayan nilla wafers adında bir bisküvi ile yapılan bu lezzet,ünü sınırları aşınca,herhangi bir muzlu puding ile karıştırılmasın diye sahibinin adı ile yani magnolia ile anılır olmuş kanaatimce...

famous banana pudding recipe


Muzlu ve Çilekli Magnolia


Hali hazırda çikolatalısı ve muzlusu ile satışta olan magnolia pudingi bendeniz;vanilyalı puding-çilek-yulaflı bisküvi ve çilek soslu olarak birde;muz,vanilyalı puding,yulaflı bisküvi ve karamelli olmak üzere iki şekilde yaptım.Hangisi en güzeli diye sorarsanız;çileği çok severim lakin,vanilyalı puding ve muzun uyumunun bir başka olduğunu söylemeliyim.Buda magnolianın muzlu pudinginin neden meşhur olduğuna dair bir ipucu bıraktı damağımda...

Yapımı kolay,lezzeti olay,hafif ve sütlü tatlıları sevenler için magnolia tarifi az aşağıda...


azıcık aşım magnolia tatlısı tarifi


3 kişilik

Malzemeler

  • Yarım lt. süt
  • 2 yk. un
  • 1.5 yk. mısır nişastası (sütlü tatlılarda daha iyi sonuç veriyor)
  • Yarım su br. toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım paket krema
  • 1 paket vanilya yada vanilya çubuğu
  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • Karamel sos için;1.5 su bardağı şeker-2 yemek kaşığı tereyağ-1 paket krema.Bu zahmete değmez derseniz,hazır sos kullanabilirsiniz yada karamel kısmını atlayabilirsiniz,tercih sizin.
  • Çilek sos için;200 gr. yada iki avuç. çilek-1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet muz,5-6 adet çilek
how to make magnolia
Resim yazısı ekle


Yapılışı
  • Krema hariç puding malzemelerini karıştırıp ocağa alın.
  • Muhallebi kıvamına gelip,göz göz oluncaya dek pişirin
  • Ocaktan aldığınız pudinge,kremayı katarak karıştırın ve soğumaya bırakın
  • Karamel sos için,şekeri kalın tabanlı bir tencere koyun,kısık ateşte,tencereyi sallayarak şekeri eritin
  • Eriyen şekere,tereyağı katın.Bu esnada tencereyi ocaktan alın ki,yağ hızlıca yanmasın.
  • Tahta kaşıkla yağı şekere yedirin.Topaklanması sizi endişelendirmesin,bir süre sonra çözülecektir.Tencere normal ısıya ulaştığında kısık ateşli ocağa alıp,karıştırmaya devam edin.
  • Son olarak kremayı ekleyin ve pürüzsüz oluncaya dek karıştırın.
  • Bisküvileri robottan geçirin.
  • Çilek sos için;çilekleri ve şekeri,robottan geçirin.
  • Sunacağınız kabın zeminine soğuyan pudingten koyun,üzerine bisküvi,üzerine karamel yada çilek sos,aralara meyve koyarak,kabı ağzına kadar tamamlayın.
  • Buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır.Afiyet,şifa olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...