Hardal Sosla Marine Edilmiş Fırında Tavuk
Hardal,keskin bir tat olduğu için her damağa hitap etmeyebilir.Ama henüz hardalın tadına bakmamış olanlar varsa,bu tarif onlar için her şeyin başlangıcı olsun...
Hardal Deyip Geçmeyin,Tavukla Muhakkak Deneyin!
Özellikle Hindistan,Pakistan ve Bangladeş'te yemeklerde ve sos olarak sıklıkla kullanılan hardal;Bağışıklık sistemini güçlendirmeden,solunum hastalıklarına,cilt hastalıklarından,saç sağlığına,sinir sisteminden,eklem ağrılarına,menopoz sonrası şikayetlerden,kalp damar rahatsızlarına kadar bir çok derde deva.
Özellikle et yemeklerine çok yakıştığını düşündüğüm dijon tipi hardalı,marine ederken sosa ekliyorum.Dijon hardal:Paris'in güneydoğusundaki Dijon kentinde Jean Neigeon tarafından üretilmiş.Neigeon ilk kez,hardal tohumunu işlemek için kullanılan sirke yerine koruk suyu kullanmış,böylece daha az asidik ve hafif bir hardal üretmeyi başarmış.E bize de bu nimetten sonuna kadar faydalanmak düşmüş...
azıcık aşım hardal sosla marine edilmiş fırında tavuk tarifi
Malzemeler
- 3 adet tavuk kalça
- 1 tatlı kaşığı hardal (yeni başlayanlar 1 çay kaşığı kullanabilir)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay brardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- Biberiye,kekik,tuz,karabiber,toz kırmızı biber
- 1 ad. fırın poşeti
Yapılışı
- Yoğurt,hardal,zeytin yağı,ince kıyılmış sarımsak,limon suyu ve baharatları harmanlayın
- Etleri Tütsüleyip,yıkayın.Derilerini çıkartabilirsiniz tabi.Lakin derinin hemen altında bulunan yağlı ve lezzetli kısmı da atmış olursunuz bilesiniz!
- Bu sosta en az 2 saat tavuk etlerini buzdolabında bekletin
- Pişirmeden 10 dakika önce buzdolabından çıkarın
- Fırın poşetini unlayın ve bir tepsiye yerleştirin
- Hardal sosla marine edilmiş tavukları dikkatlice fırın poşetine yerleştirin.
- Fırın poşetinin ağzını kapatın.üst kısmına çatalla delik açın
- 200 derecelik fırında 1 saat pişirin.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder