Kestaneli Pilav
İlkokul da hayat bilgisi ders kitabından aklımda kalan bir resmin baş kahramanı kestane.
Kış klasiği kestane ve pilavın uyumu!!
Kış akşamları başlığı adı altındaki resimde;Büyük anne örgü örerken,dede çocuklara masal anlatıyor,anne çay dolduruyor,baba sobanın üzerinde kestane pişiriyordu.Betimlemeden anladığınız gibi hayli eski zamanlar...
Bu karede değişmeyen iki şey sanırım çay ve kestane..Onlarda artık en azından şehirlerde,sobanın üzerinde pişmiyor.
Kestane,fırında,ocakta yada haşlanarak tüketilmesinin yanında.Tatlıda,pilavda yada son zamanlarda gluten içermediği için çölyak hastalarının sıkça tercih ettiği un hali ile ekmek,kek ve tatlılarımızı lezzetlendiriyor.
Kış akşamlarının vazgeçilmez atıştırmalığı kestaneyi bir gece önceden afiyetle yedikten sonra artanlarıda pilav yaptım.Pirinç ile birlikte pişince tatlımsı bir hale gelen kestaneli pilavı biz pek sevdik.Ah bi de pahalı olmasa!
azıcık aşım kestaneli pilav tarifi
3 kişilik
Malzemeler
- 20 adet kestane
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yapılışı
- Kestaneleri enine çizip 1 saat soğuk suda bekletin
- Süzüp tavada ağzı açık şekilde kızarıncaya dek pişirin
- Kabuklarını soyun
- Kuş üzümlerini suda bekletip,süzün
- Pirinçleri önceden yıkayıp bir kaç saat tuzlu suda bekletin ve süzün
- Tereyağı ve sıvı yağda pirinçleri 1 çay kaşığı tuz ile kavurun
- 1 su br. suyu ekleyip,ardından kestane ve kuş üzümlerini ekleyin
- Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin
- Üzerini temiz bir bez yada kağıt havlu kapatıp pilavı demlendirin.
- Afiyet,şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder