Kıymalı Karnabahar Yemeği
Ah Karnabahar! İyisin,hoşsun,faydalısın,lezzetlisin de ne yapacağız senin şu pişerken saldığın kokuyu?
- ''O kadar kusurum da olsun'' diyorsun biliyorum.Sen de haklısın.Ama seni pişirirken kış,kıyamet günü pencere açınca üşüyor,faturayı görünce üşütüyoruz...
Karnabahar Kokusunu Gidermek için Neler Yaptım Neler!
Benim gibi karnabaharzedeler vardır aranızda.Hele çocuklar...Piştikten sonra kokusundan eser kalmayan karnabahar pişerken saklanacak delik arar,yememek için bu kozu kullanır sizi çıldırtırlar.
Bu sorunu çözmek için az şey denemedim.Haşlanırken süt koymak,sirke ve tuz koymak bunlardan bazıları.Lakin bu yöntemler karnabahar salatası,graten yada kızartma yapmak için uygun.Ekmek te koydum bana mısın demedi.Faydası sayfalar tutan karnabaharın,çiğ olarak konulduğu yemeklere uygun,farklı koku savar teknikler arıyorum nankörlüğümden utanarak.Bir kenara not alın.Haberleşelim....
azıcık aşım kıymalı karnabahar yemeği tarifi
5-6 kişilik
Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- 150 gram kıyma
- 2 adet küçük soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz,karabiber,kimyon,pul biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp,yıkayın
- 1 yemek kaşığı yağda kıymayı rengi değişinceye dek kavurun
- Küp küp doğradığınız soğanı ve biberleri ilave edin.Yumuşayıncaya dek kavurun.
- Tuz ve baharatları ilave edip bir kenara alın
- 2 yemek kaşığı sıvı yağda küp küp doğradığınız soğanları kavurun
- Doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Salçaları ilave edip kokusu çıkıncaya dek kavurun
- Karnabaharı ekleyip 1-2 dakika çevirin
- Kıymalı harcı ekleyin
- Suyunu,tuz ve baharatını ekleyip,karnabaharlar yumuşayıncaya dek pişirin.Afiyet,şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder