Havuçlu Pirinç Çorbası
Rahmetli Dedem,türlü türlü hastalıkları bir bünyede barındırabilen,bir günde doyabilecek kadar çok ilaç içen,yine de dışarıdan görenin maşallah dediği kadar da dinç duran bir insandı...
Tam Hasta Çorbası Havuçlu Pirinç Çorbası
Midesinde ülser olduğu için yediği her yemek dokunur da bu çorba dokunmazdı.Annemden yada Babaannemden bu çorbayı pişirmesini istediğinde,epey hasta olduğunu anlıyorduk.Sonraları Babaannemin hastalığında da bu durumu bir kez daha tecrübe etmiş olduk..
Havucu,bu çorbaya ben ekledim.Hem lezzetine hem de rengine pozitif bir katkısı oldu havucun.Kemikli tavuk suyuna yapılan havuçlu pirinç çorbası,hem besleyici,hem de hafif oluşu ile hasta ve bebeklerinize harika bir alternatif olabilir...
azıcık aşım havuçlu pirinç çorbası
5-6 kişilik
Malzemeler
- 2 adet kemikli tavuk but,yada haşlamalık tavuk eti
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz,karabiber
Yapılışı
- Tavukları 1.5 litre suda haşlayın.Kaynamaya başladıktan sonra tuz atın
- Tavukların besleyici değerini artırmak isterseniz;1 ad. dörde bölünmüş soğan ve 2 diş sarımsak ta ekleyebilirsiniz.
- Pirinci üzerine 2 bardak su koyarak haşlayın,süzün
- Havucu rendenin ince tarafında rendeleyip,yağda çevirin
- Unu ekleyip 1-2 dakika çevirdikten sonra ılınan tavuk suyunu ekleyin.
- Pirinci,gerekirse tuz ve karabiberi de ekleyip bir iki taşım kaynatın.
- Dilerseniz doğranmış maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder