Keş Kızartması
Daha önce keşli,cevizli erişteden bahsederken,keşin kurutulmuş yoğurt olduğundan bahsetmiştim.Buraya kadar her şey normaldi..
Hellim Niyetine Keş Kızartması
Fakat kayın validemde bir sabah kahvaltısında hellim niyetiyle yediğimin aslında keş olduğunu öğrenince şaşkınlığımı gizleyememiş idim.O gün bugün,ağızda bıraktığı hoş rayihasıyla lezzetli bir kahvaltı çeşidi olmuştu benim için.
Hellim gibi rahat doğranmasa da,tost makinesinde pişirilmeyecek kadar narin olsa da,teflon tavanın zeminini yağlayacak kadar az bir yağla hemen kızarıp önünüze gelebilecek kadar hızlı bir lezzet oluyor. Söylemesi benden,denemesi sizden...
azıcık aşım keş kızartması tarifi
Malzemeler
- Bir parça keş
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
- Keşi dikkatlice çok ince olmayacak şekilde doğrayın
- tabanını yağladığınız teflon tavada her iki tarafını kızartın.Afiyet,şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder