28 Aralık 2016 Çarşamba

Keş Kızartması

keş kızartması


Keş Kızartması



Daha önce keşli,cevizli erişteden bahsederken,keşin kurutulmuş yoğurt olduğundan bahsetmiştim.Buraya kadar her şey normaldi..

Hellim Niyetine Keş Kızartması


Fakat kayın validemde bir sabah kahvaltısında hellim niyetiyle yediğimin aslında keş olduğunu öğrenince şaşkınlığımı gizleyememiş idim.O gün bugün,ağızda bıraktığı hoş rayihasıyla lezzetli bir kahvaltı çeşidi olmuştu benim için.

Hellim gibi rahat doğranmasa da,tost makinesinde pişirilmeyecek kadar narin olsa da,teflon tavanın zeminini yağlayacak kadar az bir yağla hemen kızarıp önünüze gelebilecek kadar hızlı bir lezzet oluyor. Söylemesi benden,denemesi sizden...


azıcık aşım keş kızartması tarifi



Malzemeler
  • Bir parça keş
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
  • Keşi dikkatlice çok ince olmayacak şekilde doğrayın


kurut

  • tabanını yağladığınız teflon tavada her iki tarafını kızartın.Afiyet,şifa olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...