29 Aralık 2016 Perşembe

Balkabaklı Tart

Pumpkin Pie

Balkabaklı Tart



Bayanlar,Baylar...Mevsiminde bir meyveyi,farklı tatlarla birleştirerek yapılan lezzetli bir kombinasyonla karşınızdayım.


Başarılı bir deneme ile ortaya çıkan balkabaklı tat pardon tart!!


Daha önceki kayıtlarımda Bal kabağının faydalarından ve ezoterik öyküsünden bahsetmiştim.Bu mistik meyveyi başka hangi hallerde tüketir ve maksimum fayda sağlarız sorusuna bir cevap niteliğinde yaptığım denemeler sonucunda bal kabaklı tart çıktı ortaya..

Görsele bakınca '' ne var canım,bal kabağı püresini koymuşsun işte tartın üzerine '' diyenleriniz olabilir.Fakat sizi temin ederim,içine konulan baharatlarla ortaya çıkan lezzette,bal kabağını tanımakta zorlanacaksınız..Macera arayanlar için tarif aşağıda...

azıcık aşım balkabaklı tart tarifi


8 kişilik

Malzemeler

Hamuru için
  • 125 gram tereyağ (Buzluktan 5 dakika önce çıkarılmış ve küçük parçalara ayrılmış)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yaklaşık 2 bardak un
  • 1 paket vanilya


Balkabağı kreması için
  • 500 gram önceden pişirilmiş balkabağı püre haline getirilmiş balkabağı
  • 100 mililitre çiğ krema
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • 3-4 adet havanda dövülmüş karanfil tozu
Yapılışı
  • Buzluktan çıkardığınız tereyağını el ısısı ile yada mikserle krema kıvamına getirin
  • Hamur için gerekli diğer malzemeleri de ekleyerek hafif sert bir hamur elde edin
  • Hamur kıvam aldıktan sonra yoğurmayı bırakın.Zira hamur ısındıkça yağ eriyecek,bu da tartınızı yumuşatacaktır.
  • Hamuru buzdolabında en az yarım saat dinlendirin
  • Krema için gerekli malzemeleri mikser ile çırpın
  • Karanfili dövmek zor geldi ise ,balkabağını pişirirken karanfili eklemek bu sorunu çözecektir.
  • Tart hamurunu yağladığınız orta boy bir fırın kabına resimdeki gibi yerleştirin.Hamurun fazla geldiğini düşünüyorsanız,bir kısmı ile farklı şekillerde kurabiyeler kesip,benim gibi süslemek için kullanabilirsiniz 
  • Hamurun üzerine bir çatal yardımı ile delikler açın

pie dough recipe

  • 180 deredece yaklaşık 15 dakika ön pişirme yapın.
  • Fırından çıkardığınız tart hamurunuz üzerine,hazırladığınız balkabaklı kremayı dökün
  • Tekrar 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
  • Tıpkı cheese kek gibi kenarları sabit,ortası hafif sallanan bir kıvam yakaladığınızda fırını kapatın.
  • Fırının içinde 10 dakika dinlendirin.
  • Eğer fırının çok sıcak olduğunu düşünüyorsanız kapağını aralayın.
  • Üzerine ceviz,tahin yada farklı kuru yemişlerle süsleyip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet,şifa olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...