28 Aralık 2016 Çarşamba

Fırında Tavuk

tavuk yemekleri

Fırında Tavuk



Tavuk restoranlarının önünden geçerken,camekanda dönen piliçleri görünce başınız dönüyor mu? Sizi anlıyorum.Bu yüzden sizin için dışı çıtır,içi yumuşacık soslu bir fırın tavuk tarifi hazırladım.


Fırında Soslu Tavuk


Dilerseniz vereceğim sos tarifiyle tavuğu fırın tepsisinde de pişirebilirsiniz.Ancak bu şekilde tavuğu sık sık yağlamanız yada sosunda yüksek oranda yağ kullanmanız gerekecek.Tavsiyem;tavuğu fırın poşeti kullanarak pişirmeniz.Bu sayede tavuk ihtiyacı olan nemi poşetin içindeki kendi suyundan alacak,böylece daha yumuşak ve lezzetli kalacaktır.Yanında poşetin içinde biriken tavuk suyunu kullanarak pişirdiğiniz pilavla servis edebilirsiniz...Tarife gelince...


azıcık aşım fırında tavuk tarifi


4 kişilik

Malzemeler
  • 1 bütün tavuk
  • 2 kaşık dolusu yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kaşık erimiş tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker yada bal
  • 1 çay kaşığı hardal
  • tuz,karabiber,toz kırmızı biber,kimyon,kekik
  • Bir kaç dal biberiye
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet fırın poşeti
Yapılışı
  • Tavuğu tütsüleyip,yıkayın gerekirse bir ip yardımı ile kanatlarını,pişerken dağılmaması için bağlayın.(Ben bağladım)
  • Sos malzemelerini karıştırın.Tavuğa yedirerek sürün
  • Fırın poşetinin içine 1 tatlı kaşığı un dökün ve yayın.Fazla unu alın
  • Tavuğu dikkatlice fırın poşetine yerleştirin.Ağzını poşetin içindeki klips ile kapatın.
  • Fırın tepsisine yerleştirin.
  • Poşetin üst kısmına çatalla bir kaç delik açın (alttan açarsanız suyu akabilir)
  • 200 derecede 1 saat pişirin.Afiyet,şifa olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...