Muhammara
Arapça;Kırmızı hale getirmek,kırmızılaştırmak olan Muhammara ismi şahsına münhasır bir tat..Halep-Suriye mutfağında,Hatay ve Antep yöresinde sıkça yapılan başlangıç niteliğinde bir lezzet...
Acıka Sevenler Muhammaraya Bayılacaklar!
Aslında yurdun genelinde özellikle kahvaltılarda tüketilen acıkayı bilenler,muhammarayı da severler eminim.İkisinin de ortak malzemesi olan salçaya ek olarak,muhammara da ekmek kırıntısı ve tahin bulunuyor.Hatta haşlanmış nohut kullananlar da var.Hemen hemen her öğün,ekmek bandırılarak yada ekmeğin üzerine sürülerek afiyetle yiyebilenlere gelsin tarif...
azıcık aşım muhammara tarifi
4 kişilik
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kurutulmuş ekmek içi yada galeta unu
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- Tuz,kimyon,kırmızı pul biber
Yapılışı
- Malzemeleri iyice karıştırıp,servis edin.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder