29 Haziran 2016 Çarşamba

Tel kadayıf böreği

Börek Tarifleri



 Tel Kadayıf Böreği



Daha önce tatlı olarak tükettiğiniz bir lezzeti,tuzlu olarak tahayyül etmek zor oluyor.Tam da bu noktada meraklanıyor,denemek için sabırsızlanıyorsunuz.Şunu söylemeliyim ki;oluyormuş ve şaşırtıyormuş tel,tel dökülen kadayıfın börek hali.


Tel Tel Dökülen Kadayıf Böreği


Nefis Börek Tarifleri


Zemin ve üst katmandan oluşan böreğin arasına peynir-maydanoz,pastırma-kaşar peyniri,sucuk-kaşar peyniri ikililerinden herhangi birini döşeyebilirsiniz.Görseldeki tava 20 cm. çapında.Bu ebatta bir tava için 250 gr. tel kadayıfı yeterli oluyor.


azıcık aşım tel kadayıf böreği

                                   
4 kişilik

Malzemeler


  • 250 gr. tel kadayıfı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ (3 yk.tereyağı da kullanılabilir)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Ara kat için sucuk ve kaşar peyniri
Yapılışı

  • Tavanızın zeminini yağlayın
  • Yağ ile harmanladığınız kadayıfın yarısını zemine yayın.
  • Üzerine sucuk ve kaşar peynirini döşeyin.

Çay saati tarifleri

  • Kalan kadayıfı döşeyin.
  • Süt,yumurta ve tuzu çırpın.
  • Sosu kadayıfın üzerine gezdirerek dökün ve yedirin.(20 dk.dinlendirin)
  • Büyük gözlü ocağın üzerinde lakin kısık ateşte çevirerek kızartın.Afiyet,şifa olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...