Tel Kadayıf Böreği
Daha önce tatlı olarak tükettiğiniz bir lezzeti,tuzlu olarak tahayyül etmek zor oluyor.Tam da bu noktada meraklanıyor,denemek için sabırsızlanıyorsunuz.Şunu söylemeliyim ki;oluyormuş ve şaşırtıyormuş tel,tel dökülen kadayıfın börek hali.
Tel Tel Dökülen Kadayıf Böreği
azıcık aşım tel kadayıf böreği
4 kişilik
Malzemeler
- 250 gr. tel kadayıfı
- Yarım çay bardağı sıvıyağ (3 yk.tereyağı da kullanılabilir)
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Ara kat için sucuk ve kaşar peyniri
Yapılışı
- Tavanızın zeminini yağlayın
- Yağ ile harmanladığınız kadayıfın yarısını zemine yayın.
- Üzerine sucuk ve kaşar peynirini döşeyin.
- Kalan kadayıfı döşeyin.
- Süt,yumurta ve tuzu çırpın.
- Sosu kadayıfın üzerine gezdirerek dökün ve yedirin.(20 dk.dinlendirin)
- Büyük gözlü ocağın üzerinde lakin kısık ateşte çevirerek kızartın.Afiyet,şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder