Borani
Güneydoğu Anadolu'da ve Hatay yöresinde Borani olarak bilinen bu lezzet yaygın olarak ıspanak kullanılarak kimi zaman et ve nohut eklenerek pişirilip yoğurtla servis ediliyor.
Borani Ne Demektir??
Ben babaannemden belki de şive farklılığı nedeniyle boranı olarak duydum.Rivayet odur ki Abbasi Hükümdarının eşi Boran Sultan pek severmiş bu yemeği..Ispanak yerine pazı kullanılarak yapılırdı evimizde.Pazı bana göre ıspanağa nazaran daha soft bir tada sahip.Yoğurt ve sarımsakla birleştiğinde ise lezzeti kat be kat artıyor...
azıcık aşım borani tarifi
4 kişilik
Malzemeler
- 1 demet pazı
- 1 adet kuru soğan
- 1 tas süzme yoğurt
- İki yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz,pul biber
- 2 diş sarımsak
- Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağ ve toz biber
Yapılışı
- Soğanı yemeklik doğrayın.
- Yağ koyduğunuz tavada soğan ve pazının doğranmış saplarının kavurun.
- Doğradığınız pazı yapraklarını ekleyin.Rengi değişinceye kadar kavurun.
- Tuz ve pul biberi ekleyerek ocaktan alın soğutun.
- Kavrulan pazının suyunu süzün yada elinizde sıkın.
- Sarımsaklı yoğurtla karıştırın.
- Kızdırdığınız tereyağı ve toz biber karışımını yoğurt üzerinde gezdirin.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder