29 Haziran 2016 Çarşamba

Güllaç

güllaç nasıl yapılır?


Güllaç



İlk kez İkinci Murad devrinde saraya giren güllaç;un,mısır nişastası ve su karışımından oluşan hamurun,sac tavalarda pişirilip kurutulmasıyla elde ediliyor.

Hafif Ve Nefis Bir Tatlı Güllaç


Ilık süt,şeker ve isteğe göre gül suyu karışımından oluşan şerbetle ıslatılıyor.Çeşitli meyve ve yemişlerle süsleniyor.Hazmı kolay oluşu nedeniyle Ramazan da tercih edilen tatlılar arasında yerini alıyor.Tepsiye döşenerek yada sarılarak yapılabiliyor.Ben bugün sarma güllaç yapıyorum..


azıcık aşım güllaç tarifi



8 kişilik

Malzemeler

  • 8 adet güllaç yaprağı
  • 1 lt. süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • Üzeri için ceviz
Yapılışı

  • Süt ve şekeri kaynama noktasına gelmeden ısıtın.
  • Vanilyayı ekleyin.
  • Geniş bir tepsiye 1 adet güllaç yaprağı alın.
  • Sütlü şerbet ile ıslatın.
  • İkiye katlayın.
  • Sıkı olmayacak şekilde rulo biçiminde katlayın.
  • Rulonun bir ucundan diğerine gevşek bir biçimde,gül böreği şeklinde sarın.
  • Diğer yaprakları da aynı şekilde sarın.
  • Kalan sütü güllaçların üzerine dökün.
  • Soğuyunca ceviz,badem,fındık,fıstıkla servis edebilirsiniz..Afiyet,şifa olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...