Havuçlu ve Kabaklı Soğuk Başlangıç
Appetite,iştah acıcı yada başlangıç...Ne ile adlandırılırsa adlandırılsın,bir yemeğin içine havuç ve yoğurt giriyorsa yemeğin her aşamasında hatta bir öğün olarak bile yiyebilirim.
Az malzemesi,kolay yapılışı ve lezzeti ile en çok balık sofralarına yakıştırdığım bu tariften,dilerseniz küçük kanepeler de hazırlayabilirsiniz...azıcık aşım havuç ve kabaklı soğuk başlangıç tarifi
4 kişilik
Malzemeler
- 2 adet kabak
- 3 adet havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 kase süzme yoğurt
- Tuz,karabiber,kırmızı biber
Yapılışı
- Havuçları rendeleyin
- Kabakları rendeleyin suyunu sıkın
- Zeytinyağı ile sarımsağı kokusunu duyuncaya kadar kavurun
- Rendelenmiş havuç ve kabakları ekleyin kavurmaya devam edin
- Tuz ve baharatları ekleyin
- Sebzeler tamamen ölmeden,renk değiştirdiğinde ocaktan alın.Soğutun
- Yoğurt ile birleştirin.
- Cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet,şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder