29 Haziran 2016 Çarşamba

Havuç ve kabaklı soğuk başlangıç

meze tarifleri


Havuçlu ve Kabaklı Soğuk Başlangıç



Appetite,iştah acıcı yada başlangıç...Ne ile adlandırılırsa adlandırılsın,bir yemeğin içine havuç ve yoğurt giriyorsa yemeğin her aşamasında hatta bir öğün olarak bile yiyebilirim.
Az malzemesi,kolay yapılışı ve lezzeti ile en çok balık sofralarına yakıştırdığım bu tariften,dilerseniz küçük kanepeler de hazırlayabilirsiniz...

azıcık aşım havuç ve kabaklı soğuk başlangıç tarifi



4 kişilik

Malzemeler


  • 2 adet kabak
  • 3 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase süzme yoğurt
  • Tuz,karabiber,kırmızı biber

Yapılışı


  • Havuçları rendeleyin
  • Kabakları rendeleyin suyunu sıkın
  • Zeytinyağı ile sarımsağı kokusunu duyuncaya kadar kavurun
  • Rendelenmiş havuç ve kabakları ekleyin kavurmaya devam edin
  • Tuz ve baharatları ekleyin
  • Sebzeler tamamen ölmeden,renk değiştirdiğinde ocaktan alın.Soğutun
  • Yoğurt ile birleştirin.
  • Cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet,şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...