Ispanaklı Çıtır Börek
Ispanak,hamur işi ile birleştiğinde sonuç hep pozitiftir benim nazarımda.Kimi tariflerde çiğ kimi tariflerde pişmiş hali ile buluşuyor hamurla.
Böreğe En Yakışan Sebze Ispanak
Çiğ kullandığımızda elde,soğan ve baharatlarla yoğurur suyunu sıkarız ki hamur sulanmasın.Ama yine de ısıyı görünce bir miktar sulanır.İşte bu tarifte,sulanmayı önlemek için un ve nişasta karışımı kullanıyoruz.Böylece böreğe çıtırlık kazandırıyoruz.
azıcık aşım ıspanaklı çıtır börek tarifi
6-7 kişilik
Malzemeler
- 3 adet yufka
- Yarım kg. ıspanak
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığr peynir (beyaz yada lor)
- Tuz,karabiber,kırmızı biber
- 250 gr. tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Yapılışı
- Sirkeli suda beklettiğiniz ıspanakları yıkayın ve doğrayın.
- Soğanı yemeklik doğrayın.
- Ispanak ve soğanı tuz ve baharatları ekleyerek yoğurun.Suyunu sıkın.
- Suyunu sıktığınız ıspanaklara peyniri ekleyin.
- Tereyağını eritin
- 1 ad. yufkayı tezgaha serin erittiğiniz tereyağını sürün
- Yufkayı aşağıdan ve yukarıdan resimde görüldüğü gibi ortasına kadar katlayın.
- Nişasta ve un karışımını bir süzgeç yada elek yardımıyla yufkanın her yerine dağıtın.
- Ispanaklı harcı yufkaya serpiştirerek yayın.
- Yufkayı sararak rulo haline getirin.
- Yaklaşık dört parmak genişliğinde kesin.
- Tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Çörek otu serpiştirin
- 180 derecede fırında pişirin.Afiyet,şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder