Sebzeli Domates Çorbası
Domates,ilk kez Peru ve Bolivya'da yabani ve sarı renkli bir tür olarak bulunmuş.Meksika'da tarımı yapılmış.
Domatesin Tarihçesi
Domates;Amerika'nın keşfi ile Avrupa'ya yayılmış.1900 lü yılların başına kadar zehirlidir damgası yiyen domates,sonraları Avrupa'da itibar görmüş.İnsanları romantik yaptığına inanılmış ve aşk elması adıyla anılmış.Osmanlı mutfağında ise domates yeşil tüketilir,kırmızı olduğunda çöpe atılırmış.
azıcık aşım sebzeli domates çorbası tarifi
5-6 kişilik
Malzemeler
- 5 adet domates
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz,nane,kekik,kara biber
- 1 çay bardağı süt (yada servis esnasında 4 yk. krema)
- 1.5 lt. su (tavuk suyu da kullanılabilir)
- Kışın 1-2 dal kereviz yaprağı
Yapılışı
- Bütün sebzeleri iri iri doğrayın.
- Sıvıyağ ile birlikte unu kavurun.
- Sebzeleri ekleyin kavurmaya devam edin.
- Kavrulan sebzelerin üzerine suyu-sütü ekleyin 20 dk. kadar pişirin.
- Sebzeler yumuşayıp,piştiğinde tuz ve baharatları ekleyin.
- Blender dan geçirin.
- Dilerseniz krema ve rendelenmiş peynir ile servis edebilirsiniz.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder