28 Haziran 2016 Salı

Kavun sorbe

                              sorbe tarifi


Kavun Sorbe



Sorbe,sorbet,sorbetto gibi farklı dillerde karşılığı bulunan bu tatlı, içinde yumurta ve süt ürünlerinin bulunmadığı meyve,meyve suları ve şekerin kristalleşmiş hali.

Sorbenin Tarihçesi


Çin den Dünya'ya yayıldığı,Persler'in ve Araplar'ın da bu yayılma da hatırı sayılır bir  payı olduğu söylenir.Kimi zaman serinlemek için kimi zaman ise yemekten önce damak tadını nötralize etmek için yeniyor.

Sorbe;Su oranı yüksek bir çok meyveden yapılabiliyor.Kavun,ananas,limon,çilek,vişne vb.Bu gün kavunlu sorbe deniyoruz.Siz de denemek isterseniz tarif az aşağıda...


azıcık aşım kavunlu sorbe tarifi



4-5 kişilik

Malzemeler

  • 1 adet kavun
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Yapılışı

  • Su ve şekeri kaynatın.
  • Kavunları çekirdeklerinden temizleyip,küp küp doğrayın.
  • Oda sıcaklığındaki şerbete kavunları ve vanilyayı ekleyin.Ardından blender dan geçirin.
  • Karışımı buzluğa kaldırın.45 dk. bir çıkarıp tekrar çırpın.
  • Bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın.Böylece suyun dibe çökmesini engellemiş,daha kıvamlı bir sorbe yapmış olursunuz.
  • Ertesi gün tüketin.Afiyet,şifa olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...