Buğday Salatası
Buğday...Kesin olarak bilinmemekle birlikte anavatanının Anadolu olduğu kabul edildiği muhteşem bir besin kaynağı.Genetiği değiştirilmiş gıdalar listesinde maalesef ilk sıralarda.Bu haliyle varlığıyla hastalık,yokluğuyla kıtlık getiriyor insanlığa...
Buğday faydalı mı,yoksa zararlı mı?
Buğday üzerine yapılan genetik çalışmalar verimini artırmak maksadıyla 1940 lı yıllarda başlamış.Minessota üniversitesinde genetikçi olan Dr. Norman Borlaug bu çalışmasıyla Nobel ödülüne layık görülmüş.Gelgelelim yeni nesil yüksek verimli bu buğday taneleri beraberinde yeni hastalıklar getirmiş.Çölyak,diyabet,obezite gibi...
Hal böyle iken,Van'daki Çavuştepe kalesinde yapılan arkeolojik kazılar esnasında 2800 yıl öncesine ait buğday ve susam tohumlarının bulunması ve bu tohumların yeniden kullanılacak hale getirilmesi haberi doğrusu umutlandırdı beni..Ardından Hükümetin güçlü bir Milli Tarım Politikası için başlattığı çalışmalar,bir tarım ülkesi olan Türkiye'de yetişecek ve gönül rahatlığıyla tüketebileceğimiz katkısız buğday ve tohumların habercisi gibi.
azıcık aşım buğday salatası tarifi
Malzemeler
- 2 bardak haşlanmış buğday
- 1 bardak haşlanmış mısır
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 avuç yeşil zeytin
- Kornişon turşu
- 1 kaşık zeytinyağı
- Tuz,karabiber,nar ekşisi
Yapılışı
- Turşu,zeytin ve közlenmiş kırmızı biberi küp küp doğrayın
- Buğday ve mısıra ekleyin
- Zeytinyağı,nar ekşisi tuz ve karabiberden oluşan sosu malzemelere ekleyin.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder