Kolay Perde Pilavı
Eti,bademi,fıstığı,hamuru ve baharatıyla damak çatlatan bir nimet perde pilavı..Lakin bizim gibi 2-3 kişilik çekirdek aileler için hamuru ve pilavıyla bir günde tüketilemeyeceği gibi,ertesi güne kaldığında ısıtmak zorlaşabiliyor.
Hem Pratik Hem Lezzetli Perde Pilavı
Ne yapabilirim diye düşünürken,bu lezzetten mahrum kalmamak adına bazı köklü değişiklikler yaparak sonunda bize uygun bir tarif oluşturdum.Yöresel hali elbette en leziz olanı fakat naparsın! Hayat insana yapmak istemediği şeyleri yaptırıyor..
azıcık aşım perde pilavı tarifi
4 kişilik
Malzemeler
- 1 su br. pirinç
- 1 su br dan biraz fazla su (tavuk suyu da konabilir)
- 1 ad. kuşbaşı kesilmiş tavuk göğsü
- 4 adet milföy yaprağı
- 1 avuç kabuğu soyulmuş badem
- 1 pk. dolmalık fıstık
- 1 pk. kuş üzümü
- 2 kaşık tereyağ ve sıvıyağ
- tuz,karabiber,yenibahar,tarçın
- Pirinci nişantasından arındırana kadar yıkayıp,1 çk.tuz koyduğumuz suda yaklaşık 1 saat bekletiyoruz
- Kuş başı kestiğimiz tavuk göğüsleri haşlıyoruz yada tavada soteliyoruz.(sote yöntemini tavsiye ederim)
- Bademlerin kabuklarını soyabilmek için suda 7-8 dk. haşlıyoruz.Soğuyunca kolayca soyulacaktır.
- Yağ koyduğumuz tencerede önce dolmalık fıstığı sonra da bademi kavuruyoruz.
- Süzdüğümüz pirinci ve tuzu ekleyip,pirinç taneleri şeffaflayıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Kavrulan pirince suyunu,tavukları,baharatı bademi ve kuş üzümünü de ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Yağladığımız ve zeminine badem yerleştirdiğimiz tek kişilik fırın kalıbına,açarak genişlettiğimiz milföy yaprağını döşüyoruz.
- Soğuyan pilavdan,oluşturduğumuz milföy çanağına koyuyoruz.
- Milföy kenarlarını içe doğru katlıyoruz.
- Fırında 180 derecede gerekirse önlü-arkalı çevirerek kızartıyoruz.Afiyet şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder