Kesme Çorbası
Memleketim Bayburt ve civarında kesme çorba,iç Anadolu da sakala çarpan çorbası ismiyle bilinen bu lezzet bir ana öğünü oluşturacak kadar besleyici değere sahip.
Besleyici bir Çorba Kesme Çorbası
Eriştesiyle karbonhidrat,mercimeği ve et suyuyla protein ihtiyacınızı karşılıyor.Misafir sofralarında ise hak ettiği değeri inanın görüyor.
Ben bu tarifte hazıra konup,sevgili kayınvalide'min kestiği erişteleri kullandım.Hazır erişte kullanılabilir.Yapmak isteyenler için erişte tarifini ekliyorum...
azıcık aşım kesme çorbası tarifi
8-9 kişilik
Malzemeler
- 1 kase erişte
- 1 su bardağı haşlanmış mercimek
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyeğı
- 1 kase et suyu
- 2 lt. su
- tuz,kara biber,kırmızı biber,nane,kekik
Erişte için malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı su veya süt
- Un (hamur kulak memesinden biraz sert olacak)
- 1 çay kaşığı tuz
Erişte Yapılışı
- Malzemeleri iyice yoğurup,hamuru yarım saat dinlendirin
- Hamuru çok ince açmayın.(yaklaşık 3 mm.kalınlığında) Bir karton kalınlığında diyebiliriz.
- 3-4 cm. genişliğinde şeritler kesin
- Üzerini unlayın ve şeritleri üst üste koyun.
- Yarım cm. genişliğinde kesin
- Fırında 180 derecede yada oda sıcaklığında bir hafta havalandırarak kurutun.Kapaklı kaplarda muhafaza edin
- Soğanı tereyağında kavurun
- Salçaları ekleyip,kokusu çıkıncaya kadar kavurun
- Et suyu ve suyu ekleyin 10 dk.kaynatın
- Erişteyi ekleyin 7-8 dk. pişirin
- Haşlanmış mercimeği ekleyin 5 dk. daha pişirin.
- Tuz ve baharatları ekleyip altını kapatın.Afiyet şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder