Çörek Otlu Kurabiye
Alemlere Rahmet Peygamber Efendimiz (sav) in hadislerinde işaret ettiği,yüzyıllardır eskimez kitaplarda insanlığın hastalıktan korunma ve tedavisinde kullanımını tavsiye ettiği mucize bir tohum...
Çörek otunun faydaları
İçerisinde protein,karbonhidrat ve bitkisel yağlar bulunan bu habbe,kan şekerini dengelemeden,romatizmal hastalıklara,kansere kadar bir çok hastalığın tedavisinde önemli rol oynuyor araştırmalara göre..Rivayetlere göre Peygamber Efendimiz çörek otunu bizzat kullanmış ve Ashabına kullanmasını tavsiye etmiştir.
Bir Hadisinde:''Muhakkak ki kara habbede samdan başka her derde bir şifa vardır.Sam ölümdür.Kara habbe ise kendisine şuniz denilen çörek otudur.''buyurmuştur.
Günlük hayatta yalın olarak pek tüketemediğimiz,fakat kültürümüzde özellikle hamur işlerini süslemede kullandığımız bu kıymetli siyah zerreciklerden yaptığım kurabiyeleri yerken şifa bulacaksınız..
azıcık aşım çörek otlu kurabiye tarifi
Malzemeler
- 1 paket margarin yada 250 gram tereyağı
- 1 su bardağından dan 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta sarısı
- Aldığı kadar un
- Oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabına alın
- Şeker ve sıvı yağı ekleyerek,şeker çözünene kadar yoğurun
- Yumurta sarısı hariç diğer malzemeleri ekleyerek yoğurmaya devam edin
- Hamur toparlanınca şekillendirin
- Yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Afiyet,şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder