Dondurmalı İrmik Helvası
Yine hayalimde canlandırdığım bir sokak röportajında;Bir kase irmik helvası ne zaman misyonunu tamamlar diye sorsalar? Balıktan sonra yenildiğinde cevabını verirdim.Dondurmalı irmik helvası demek istediniz sanırım diye de bir dipnot düşerdim.
Geleneksel Lezzet Helva
Helva;insan hayatının önemli her aşamasında;doğumdan,sünnete,evlilikten,ölüme,dini bayram ve kandillerde hazırlanarak,konu,komşuya kokusu giden herkese dağıtılan geleneksel tatlımız..
Peki helvaya illede misyon yüklemeli miyiz?Tabii ki;Hayır.Dahası misyon yüklemeden yapılabilecek bir helva;stres altında olmadan,içine konulan dondurmanın da etkisi ile nasıl rahat bir görüntü sergiler,fotoğrafa yansıdı sanıyorum..
Evet,kalori bombardımanı olabilir,evet yedikten sonra vicdan azabı çekebilirsiniz..Ama şu görsele bir bakın..Ilık irmik helvasının ortasında için,için eriyen dondurmaya..Üzerinde ki akışkan karamele ve fıstığa..
azıcık aşım dondurmalı irmik helvası tarifi
7-8 kişilik
Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 125 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- 500 gram maraş dondurması
Yapılışı
- Tereyağında irmiği ve fıstığı rengi değişene dek kavurun(Çelik tencerede kavurmanızı tavsiye ederim.Yüksek ısıda teflon tencereleriniz çizilip zarar görebilir)
- Süt,su ve şekerden ılık bir şerbet hazırlayın.
- Sıçrayıp bir kazaya neden olmaması için tencerenin altını kapatın.
- Kavrulan irmiğin üzerine hazırladığınız şerbeti ekleyin.
- Tencerenin altını tekrar açın şerbeti çekince kapatın.Dinlenmeye bırakın.
- Islattığınız bir kasenin dibine bir miktar helvadan koyun.
- Üzerine bir parça maraş dondurması koyun (maraş dondurması sert olması açısından tercih sebebidir aksi takdirde daha servis aşamasında dondurma eriyecek ve helvayı sulandıracaktır.
- Son olarak dondurmanın üstünü helva ile kapatın.
- Dondurmalı İrmik Helvasını İsteğe göre ters çevirerek servis edebilirsiniz.Afiyet şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder