Palamut Pilaki
Eylül ayı başlayıp,av yasağı kalktığında özellikle Marmara ve Karadeniz'de ağlara ilk yakalanan balık çeşidi olarak sofralarımıza konuk olur palamut.Karadeniz hamsisi çıkana kadar da krallığı devam eder.Alçak gönüllü,mütevazi bir balıktır nazarımda..
Sebze ve Balığın Uyumu Palamut Pilaki
Bolluğu ve düşük fiyatı ile dar gelirli ailelerin omega ihtiyacını karşılar.Gelelim nasıl pişirdiğime..Benim gibi balık kokusu hassasiyeti bulunanlar için fırında pişirme yöntemi en iyisi.Pilaki usulü sebzelerle birlikte genelde üzeri alüminyum folyo ile kaplanarak (ki ben ısı ile temas ettiğinde yayılan ağır metallerin yiyeceklere sirayet ettiği endişesiyle bu yöntemi kullanmak yerine kapaklı bir fırın kabı kullanmayı tercih ediyorum)pişirildiğinde lezzet garanti oluyor...
azıcık aşım palamut pilaki tarifi
3-4 kişilik
Malzemeler
- 3 adet dilimlenmiş palamut
- 1 ad. kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 ad. patates
- 1 ad. domates
- 1 ad. limon
- 1 dal pırasa yada yeşil soğan
- 2 yk. zeytin yağı
- Tuz,karabiber
- 1 ad. defne yaprağı
Yapılışı
- Palamutları yıkayıp süzdürün.Tuz karabiber ile karıştırın.
- Fırın kabının en alt kısmına yuvarlak dilimlenmiş ve tuzlanmış patatesleri dizin.
- Üzerine yuvarlak yada yarım ay şeklinde kestiğiniz soğanı ve sarımsağı dizin.
- Üzerine palamutları dizin.
- Üzerine yuvarlak dilimlediğiniz domatesleri,pırasa yada soğanı dizin.
- Üzerine dilimlenmiş limonları ekleyin.
- Üzerinden Zeytinyağı dökün ve hafif tuz serpin.
- Defne yaprağını ekleyerek 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dk. pişirin.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder