Fırında Hamsi
Tefekkür Vesilesi Fırında Hamsi
Yüce Allah'ın,Rahman suresinde defaatle bu ayeti tekrarlamasını,kendi adıma bir tembih ve hatırlatma sayarım.
Bize sunulan onca nimete nasıl ve ne kadar şükretsek kafi gelmeyeceğinin bilincinde olmak ve bu ağırlığın altında ezilmek beni her seferinde daha fazla tefekküre sevk etmiştir.
Bakınız aynı suda yüzen her balık farklı türde,boyutlarda ve farklı lezzetlerde değil mi? Aynı mevsimde karada insanlar ve hayvanlar soğuktan donma noktasına gelirken,denizin altında balıklar hava sıcaklığı düştükçe daha da yağlanıyor,lezzetleniyor ve tüketen insanoğluna faydası artıyor.Biz aciz kullar için ibret alınacak ne çok hadiseler var Alemde!!
azıcık aşım fırında hamsi tarifi
4 kişilik
Malzemeler
- 1 kilo hamsi
- 1 su bardağı mısır unu
- Tuz,karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
- Hamsilerin baş ve kılçık ve kuyruk kısımlarını ayıklayın,yıkayın ve süzdürün
- Fırında pişireceğimiz ve kurumasını istemediğimiz için 1 yk. yağı hamsilere ekleyin
- Tuz ve karabiberi de ekleyip hamsileri harmanlayın.
- İki adet hamsiyi,iç kısımları birbirine bakacak şekilde birleştirin
- Mısır ununa bulayıp,yağlanmış tepsiye dizin
- 200 derecede kızarıncaya dek pişirin.
- Sıcak servis edin.Afiyet,şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder