21 Mart 2017 Salı

Badem Sütü

badem sütü nasıl yapılır


Badem Sütü



Süt intoleransı (süt alerjisi) ve gluten hastalarının,vegan-vejeteryan ve diyet yapanların süt yerine içebilecekleri bir içecek badem sütü.

Badem Sütü ve Faydaları


Son yıllarda süt,gluten alerjisi gibi hastalıkların yaygınlaşması,insanlığı buna çareler üretmeye sevk etti.Bu noktada veganların hali hazırda tükettiği kuru yemiş sütleri imdada yetişti.Onların arasında ise badem sütü bir tık daha ön plana çıktı.

İçerdiği A,E,D vitaminleri,kalsiyum,magnezyum,çinko,kalsiyum ve protein ile hem şifa dağıtıyor,hem güzelliğinize güzellik katıyor,hem de süt ile yapabileceğiniz her şeyi yapmanıza olanak sağlıyor badem sütü.

Bu vesile ile bebek,çocuk ve yetişkinler,sütün sağladığı faydaları,badem sütünden elde etmeye başladılar.Düşük kalorili oluşu ile sağlıklı beslenenlere ve diyet yapanlara,laktozsuz ve glutensiz oluşu ile alerjisi olanlara ve bitkisel oluşu ile de vejeteryan ve veganlara hitap ediyor badem sütü.

how to make almond milk?


Badem sütü nasıl yapılır?


Peki nasıl yapılıyor badem sütü?Badem sütü yapmak için bir bardak kabuksuz bademe ihtiyacımız var.Eğer sizin de elinizde benim gibi kabuklusu varsa;o zaman kabuklarını soyabilmek için,bir gece önceden sıcak suda bekletmeniz yada bir kaç dakika haşlamanız gerekecek.Bu sayede daha kolay soyulabilen bademlere 2-4 su bardağı arasında su ekleyip,blenderdan geçiriyoruz.Kişisel kanaatim 3 su bardağı su ile tam süt kıvamında bir badem sütü elde edildiği yönünde.Yani ben öyle yapıyorum.

Blenderdan geçirdiğiniz karışımı bir tülbent yardımı ile süzün.Bu aşamadan sonra,badem sütünü tatlandırmak isterseniz;tarçın,vanilya,bal,pekmez ekleyerek tüketebilirsiniz.Gelecek yayınlarımda badem sütü ile yaptığım denemelerimi sizlerle paylaşacağım.Tarif için buyurun...

gluten alerjisi

azıcık aşım badem sütü tarifi


3 bardak için

Malzemeler
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 3 su bardağı su
  • Tatlandırmak için isteğe göre;bal,pekmez,tarçın,vanilya
Yapılışı
  • Bademleri;kabuklarını soyabilmek için,bir gece önceden sıcak suda bekletin.Yada bir iki dakika haşlayın
  • Parmaklarınız yardımı ile bademlerin kabuklarını soyun.
  • Üç bardak su ekleyerek blenderdan geçirin
  • Karışımı bir tülbentten süzün.
  • İsteğe göre tatlandırarak badem sütünü tüketin.Afiyet,şifa olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...