Ton Balıklı Makarna
Doğruya doğru..Ton balığı gibi konserve tür balıkları,av yasağının olduğu dönemlerde,yemeği oldu bittiye getirmek istediğim zamanlarda,e birde diyette iken tercih ediyorum sanırım...
Ton Balığı ve Makarna
Ton balığı,bilinen diğer adıyla orkinos,okyanuslarda yaşayan büyük bir canlı türü.Konserve balık türleri içerisinde ülkemizde en çok tüketileni desek abartmış olmayız.Zira balığı canlı alıp,pişirmesini seven bir milletiz.Aslında iyi de yapıyoruz.Çünkü ton balığı,tıpkı diğer büyük balıklar gibi,küçük balıkları yediğinden,bünyesinde daha fazla cıva barındırıyor.Dolayısı ile temkinli tüketilmesinde fayda var.
Tüm konserve türleri gibi,aslında bir outdoor yiyeceği olan ton balığı,zamanla mutfaklara sızmayı başarmış,özellikle salata ve makarnalara eklenerek onları zenginleştirmiş,sadelikten kurtararak farklı bir boyuta taşımıştır.Tıpkı görselde görüldüğü üzre...
azıcık aşım ton balıklı makarna tarifi
5-6 kişilik
Malzemeler
- Yarım paket makarna (Ben burgu kullandım)
- 160 gr. ton balığı konservesi (2 küçük kutu)
- 1 kutu mısır konservesi
- Bir çay bardağı yeşil zeytin
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 su bardağı domates püresi
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Süslemek için nane,fesleğen
Yapılışı
- Makarnayı tuzlu suda haşlayın suyundan bir çay bardağı ayırarak süzün.
- Sarımsakları ezerek zeytin yağında kavurun.
- Domates püresini ekleyerek bir kaç dakika kavurun.
- Haşlanmış makarnaları ekleyerek sarsmadan çevirin gerekirse makarna suyundan ekleyin.
- Yağını süzdüğünüz ton balıklarını,mısırları,zeytinleri ve karabiberi ekleyerek harmanlayın.
- Yeşilliklerle süsleyerek servis edin.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder