Narlı Cheesecake
En iyi Cheesecake New York'ta yenirmiş.Hiçte değil!.En iyi Cheesecake;Hele yapan da sizseniz,evinizde yanında,bardak bardak çay,fincan fincan kahve tüketerek,üstüne bir de hesap ödemeden yediğiniz cheesecake tir!..
Nar ve Cheesecake
Önceki yayınlarda cheesecake in tarihçesinden bahsetmiş,püf noktaları ile nasıl yapıldığını en ince ayrıntısına kadar yazmıştım.Göz atmak isteyenler bu linkten ilgili yayına ulaşabilirler.
Bu defa kış bitmeden,kış meyvelerinden yararlanmak adına nardan yaptığım sosu ekledim,cheesecake kremasının üzerine.Narın hafif ekşi ve kekremsi tadı,cheesecake teki tatlı-ekşi dengesini kurmak isteyenler için,güzel bir seçim oldu.
Sosu pişirirken,taze sıkılmış nar suyuna,nişasta ve şeker ekledim.Soğutulmuş,cheesecake tabanının üzerine,yine soğutulmuş halde iken yaydım.Nar tanelerini sos piştikten sonra ekledim,sularını kaybetmesinler ve yerken aralarda patlasınlar diye.
Farklı bir cheesecake deneyimlemek isteyenler Narlı Cheesecake sizin için..
azıcık aşım narlı cheesecake tarifi
25 cm. çapında yuvarlak kelepçeli kalıp için;
Malzemeler
Tabanı için;
- İki Paket yulaflı bisküvi
- 100 gr. tereyağ
- 1 çay br kavrulmuş,çekilmiş fındık
Kreması için;
- 600 gr. labne (Peynir tadını hafifletmek isterseniz 400 gr. labne 200 gr. krema kullanabilirsiniz)
- 1 kutu krema (200 ml)
- 1 su br. şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 3 yumurta
- 1 pk. vanilya
Narlı sos için;
- 2 su br. nar suyu (Büyüklüğüne göre değişebilir yaklaşık 3 tane nar yeterli geliyor)
- 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker
- 1.5 yk. nişasta
Yapılışı
- Doğrayıcıda bisküvileri toz hale getirin
- Eritilmiş margarini ve fındıkları ekleyin harmanlayın
- Etrafına alüminyum folyo sardığınız kalıbı tereyağ ile yağlayın
- Bisküvili karışımı kalıbın tabanına döşeyin,sıkıştırın ve buzdolabına kaldırın
- Krema için yumurta ve şekeri mikser ile çırpın.
- Diğer malzemeleri de ekleyin ve çırpın.(Labne sulu ise süzüp ekleyin)
- Kremayı bisküvi tabanının üzerine dökün
- Kalıbı koyacağınız ızgara telinin hemen altına içi su dolu bir fırın tepsisi yerleştirin
- 180 derecelik fırında kenarları sabit,ortası sallanır kıvamda oluncaya dek pişirin
- Pişen cheesecake i fırından hemen çıkarmayın.Önce fırını 0 dereceye getirin
- Sonra oda sıcaklığına ulaşıncaya dek cheesecake i fırında tutun.
- Eğer fırının çok sıcak olduğunu düşünüyorsanız,fırının kapağını hafifçe aralayın
- Cheesecake i buzdolabında iyice soğutun
- Sosu için narları sıkın
- Nişasta ve şekeri ekleyin
- Sürekli karıştırarak ocakta,jel kıvamına ulaşıncaya dek pişirin
- Sosu soğutun
- Soğuduğundan emin olduğunuzda cheesecake in üzerine dökün.
- Bir kaç saat yada en güzeli bir gece dinlendirdiken sonra servis edin.Afiyet,şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder