Çıtır Çıtır Bir Lezzet Avcı Böreği
Avcı Böreği; ile hedefi on ikiden vurabilirsiniz.Kanaatimce bu börek bir avcının elinden çıkmamış veya bir avcı için yapılmamış.Kurbanı etkilemek ve avlamak için türetilmiş bir börek..
Nasıl olmasın ki;Çıtır çıtır bir yufkanın içinde yoğun kıymalı harç,kıyma tadını hafifleten incecik bulgur ve kıtır kıtır ceviz..Finalde soya sosu ve ayran da size eşlik ediyorsa muhtemelen,ava giderken avlandınız demektir.
Avcı böreği nasıl yapılır??
merak edenler için ilk tavsiyem,taze ve ince yufka üreten bir yufkacı bulmanız.Sonra işinin ehli bir kasaptan alacağınız kıymayı kavurarak başlayabilirsiniz işe.Kavrulan kıymaya soğanı,kapya ve yeşil biberi ekleyip soteleyin.Salça ve baharatları ekleyip kavurduktan sonra iç harcı bir kenara alın.İnce bulguru sıcak su ile ıslatın ve dinlendirin.Bulguru ve dövülmüş cevizi de kıymalı harca ekleyerek iyice karıştırın.Bu noktada sizi bir yol ayrımı bekliyor;avcı böreğini yağda mı kızartmak istiyorsunuz yoksa fırında mı?
Kızartma yapmayı hem hijyenik hem de sağlıklı bulmayan biri olarak,bu kez şeytana uydum ve aslına uygun olarak bu böreği yağda kızarttım.Üçgen kestiğim iki yufkayı üst üste koydum.İç harçtan ekledim ve rulo yaparak sardım.Önce çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa bulayarak yağda kızarttım.
Sizde sevdiklerinizi ağınıza düşürmek isterseniz veya ava giderken avlanmak isterseniz avcı böreği yazılı ve videolu tarifi az aşağıda..
azıcık aşım avcı böreği tarifi
Avcı Böreği Malzemeler
- 300 gram kıyma
- Yarım kilo yufka
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ(kıymayı kavurmak için)
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 soğan
- 1 kapya biber
- 1 yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz,karabiber,kekik,kimyon
- 1 yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- Kızartmak için sıvı yağ
Avcı Böreği Yapılışı
- Kıymayı 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun.
- Soğanı küp küp doğrayıp,kıymaya ekleyin.
- Doğranmış kapya ve yeşil biberi de ekleyip kavurmaya devam edin.
- Sebzeler yumuşayınca,salçayı ekleyin ve kokusu çıkıncaya dek kavurun.
- Tuz ve baharatları ekleyip tencerenin altını kapatın.
- Bulgura üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip,ağzı kapalı bir şekilde dinlendirin.
- Dövülmüş cevizle birlikte bulguru da kıymalı harca ekleyerek karıştırın.
- Üçgen kesilmiş iki adet yufkayı üst üste koyun.
- Kıymalı harçtan koyarak rulo şeklinde sarın.
- 1 yumurtayı çırpın.
- Galeta ununu bir kaba boşaltın.
- Börekleri önce yumurta sonra galeta ununa bulayarak kızartın.
- Soya sosu ve ayran ile servis edin.
- Afiyet,şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder