Çinekop Tava
Çinekop...Tam büyüyüp Lüfer olacakken familyasından kopardığımız şahane lezzet ve hafiflikte ki balık çeşidi..Tam da o küçük balıkları yiyip,büyük balık olacakken doğal seleksiyon vuku bulmuş ve çinekop soframıza konuk olmuştu.
Çinekop Nasıl Pişirilir?
Onu nasıl pişirmeliydi ? İçimdeki ses tavada lokum gibi olur deyince,kulak verdim ve yanılmadım...
azıcık aşım çinekop tava tarifi
Malzemeler
- 1 kilo kafaları çıkarılmış,ayıklanmış yıkanmış çinekop
- 1 çay bardağı kadar mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
- Üç yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Yapılışı
- Tavaya yağı dökün,her tarafına yayın
- Tuzlanan balıkları mısır ununa bulayın tavaya dizin
- Tavanın altını açın
- Bir tarafı kızaran balıkları tavanın kapağı yada bir tabak yardımı ile alırken önce yağını süzdürün
- Süzdüğünüz yağı tavaya geri boşaltın ardından balıkların diğer tarafını kızartmak üzere tekrar tavaya koyun
- Roka ve soğan ile tüketilmesi tavsiye edilir.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder