16 Aralık 2016 Cuma

Çinekop Tava

balık yemekleri


Çinekop Tava



Çinekop...Tam büyüyüp Lüfer olacakken familyasından kopardığımız şahane lezzet ve hafiflikte ki balık çeşidi..Tam da o küçük balıkları yiyip,büyük balık olacakken doğal seleksiyon vuku bulmuş ve çinekop soframıza konuk olmuştu.

Çinekop Nasıl Pişirilir?


Onu nasıl pişirmeliydi ? İçimdeki ses tavada lokum gibi olur deyince,kulak verdim ve yanılmadım...


azıcık aşım çinekop tava tarifi



Malzemeler
  • 1 kilo  kafaları çıkarılmış,ayıklanmış yıkanmış çinekop
  • 1 çay bardağı kadar mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Üç yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Yapılışı
  • Tavaya yağı dökün,her tarafına yayın
  • Tuzlanan balıkları mısır ununa bulayın tavaya dizin
  • Tavanın altını açın
  • Bir tarafı kızaran balıkları tavanın kapağı yada bir tabak yardımı ile alırken önce yağını süzdürün
  • Süzdüğünüz yağı tavaya geri boşaltın ardından balıkların diğer tarafını kızartmak üzere tekrar tavaya koyun
  • Roka ve soğan ile tüketilmesi tavsiye edilir.Afiyet,şifa olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...