Yayla Çorbası
Yoğurdun 6000 yıllık geçmişi olmasına rağmen,Avrupa'nın yoğurtla tanışması Kanuni Sultan Süleyman döneminde Balkanlarda'ki sancaklardan Avrupalı Krallara şifalı yiyecek olarak gönderilmesi ile olmuş.
Ev Yoğurdu ile Yayla Çorbası
Millet olarak en faydalı alışkanlığımızdır herhalde yoğurdu,ayranı sıkça tüketmek.Hele ki özenerek yaptığımız ev yoğurdu ise,çocuklarımıza da gönül rahatlığıyla yediririz..
Yayla çorbası..Muhtemelen göçebe Türk toplumlarının mucidi olduğu bir çorba çeşidi...Çocukların da,yetişkinlerin de sevdiği çorbalar arasında.Ancak yayla çorbasını pişirirken sık karşılaşılan bir sorundur çorbanın kesilmesi..Bunun için size bir kaç tavsiye vermek istiyorum.
Yoğurtlu Çorba Yaparken Yoğurdun Kesilmemesi için Ne Yapmalıyız?
- Öncelikle yoğurt,yumurta sarısı ve unu bir çırpıcı çırpın ve homojen hale getirin.
- Sonra tencereye alın ve yavaşça suyu ekleyin,bu esnada karıştırmaya devam edin.
- Şimdi pirinci ekleyin ve ocağın altını açın.
- Durmadan karıştırmaya devam edin
- Tuzu çorba kaynamaya başladıktan sonra atın.
- Kaynadıktan sonra kapağını oda sıcaklığına gelene kadar kapatmayın yada tencereye biraz soğuk su ilave edin
azıcık aşım yayla çorbası tarifi
7-8 Kişilik
Malzemeler
- Yarım kilo yoğurt
- 1 su bardağı haşlanmış pirinç
- 2.5 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1.5 lt. su (Yeteri kadar su)
- Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
- Yoğurt,un ve yumurta sarısını çırpıcı ile çırptıktan sonra tencereye alın
- Suyu ve pirinci ilave edin hiç durmadan kaynayıncaya dek karıştırın
- Tuzu ilave edin
- Erittiğiniz tereyağ ve nane karışımını çorbaya ekleyin.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder