Mantar Soslu Spagetti
Spagetti mi Eriştenin atası yoksa erişte mi spagetti nin yavrusu ? Yoksa boynuz kulağı mı geçmiş...Farklı kültürlerde yaşayanların aynı şeyleri düşünmesi,üretmesi sizce de enteresan değil mi?
Dünya Mutfağından Mantar Soslu Spagetti
Farklı kültürlerin mutfağından yemekler yaptığımda kendimi de o coğrafya da hayal ediyor,o insanların kafasıyla düşünmeye çalışıyorum.Hafif şizofrenik görünen bu denemeler aslında bana empati ve keşif olanağı sağlıyor.Kendimi ararken bakın ne buldum.Mantar soslu Spagetti.!.
azıcık aşım mantar soslu spagetti tarifi
Malzemeler
- Yarım paket kalın spagetti veya herhangi bir tür makarna
- 1 paket kültür mantarı
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz (makarnayı haşlarken)
- 1 çay kaşığı tuz(mantar sos için)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Üzeri için maydanoz ve dereotu
Yapılışı
- Kaynayan makarna suyuna tuz ekleyip 9-10 dakika makarnayı haşlayın.
- Tencereye 1 çay bardağı soğuk su ekleyin.Tencerenin kapağını kapatın ve 2-3 dakika dinlendirin.
- Mantarı yıkayın ve iyice süzdürün (Tercihen mantarları yıkamıyorsanız o halde bir peçete yardımı ile iyice temizlemeli yada kabuğunu soymalısınız)
- Geniş bir tavayı ocağa koyun ve altını açın.(yüksek ısıda pişen mantar daha az sulanacaktır.)
- Bu arada mantarları doğrayın.
- Tava kızınca tereyağı tavaya koyun.
- Tereyağ eridiğinde doğranmış mantarları ekleyin.
- Mantarlar hacim kaybettiğinde tuz ve baharatları ekleyin.
- Üzerine 1 paket kremayı ekleyin.
- Makarnanın kaldı ise suyunu süzün.
- Bu noktadan sonra sunum için isterseniz makarnaları mantar sosun üzerine ekleyin ve harmanlayın.
- Yada makarnaları 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile çevirin ve üzerine sosu ekleyerek servis edin.
- Mantar soslu spagettiyi kıyılmış maydanoz ve dereotu eşliğinde servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder