14 Şubat 2017 Salı

Fırında Karnabahar Mücveri

sebze yemekleri


Fırında Karnabahar Mücveri



Müjdemi isterim! Daha önceki yayınlarda,karnabahar kokusundan muzdarip olduğumu söylemiş,denediğim bir çok yöntemden sonuç alamadığımı sitemli sözlerle dile getirmiştim.


Karnabaharı haşlarken yayılan kokuyu gidermek için;



Bildiğim ve öğrendiğim,elimde kalan son ipucu;pişirirken defne yaprağı kullanmaktı.Sonunda onu da denedim.İnanmayacaksınız kısmen de olsa derdime çare oldu.Yalnız,karnabahar kokusu ve kokunun giderilmesi konusuna kendimi öyle kaptırmışım ki,haşlanan karnabaharları fark edip,''Eee ben bunları niye haşladım,ne yapacaktım karnabaharla'' deyişimle,elimde bir tencere karnabaharı tutuşum ve bekleyişim bir kaç dakika sürdü.

Menüdeki eksiklikten hareketle,karnabaharın ana yemek niteliklerini taşıması gerektiğine karar verişim ve sebzelikteki yeşillikleri değerlendirme zorunluluğu,beni karnabahar mücveri yapmaya yönlendirdi.Lakin mücverin şanı olan tavada bol yağda kızarması ve benim fazla yağlı,kızarmış yemeklere karşı olan direncim çatışınca,ortaya çıkan tepsi fırına verildi ve sonuç tabir-i caizse görselde ki gibi ölümsüzleştirildi.


azıcık aşım fırında karnabahar mücveri



Orta boy cam fırın kabı için 

Malzemeler
  • Küçük boy karnabahar
  • 2 yumurta
  • 1 su br. un (Eklenip,azaltılabilir)
  • 4-5 dal taze soğan
  • Bol dereotu ve maydanoz
  • 1 su br. kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
  • Karnabaharı yıkayıp,çiçeklerine ayırın.Tuz ve defne yaprağı ekleyerek haşlayın
  • Süzerek,tuz ve baharatları ekleyin ve püre haline getirin
  • Taze soğan,dere otu ve maydanozu incecik doğrayın
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve yumurtaları ekleyin karıştırın
  • Kaşar peynirinin yarısını ekleyin ve karıştırın
  • Son olarak unu azar azar topaklanmasını önleyecek şekilde karıştırarak ilave edin
  • Yağladığınız tepsiye mücveri yayın
  • 15-20 dakika 180 derecede pişirin
  • Kalan kaşar peynirini üzerine yayıp,tekrar üzeri kızarıncaya dek pişirin.
  • Sarımsaklı yoğurtla servis edin.Afiyet,şifa olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...