2 Şubat 2017 Perşembe

Patatesli,Havuçlu Brüksel Lahanası

sebze yemekleri


Patatesli,Havuçlu Brüksel Lahanası 


Brüksel'in nesi meşhur diye sorsalar,hemen herkesin aklına ilk lahana gelir sanırım.Çikolatası,dantelleri ve devasa Avrupa Birliği Parlamento binası da meşhur elbet..

Brüksel'in Meşhur Lahanası Patates ve Havuçla Buluştu


Geçtiğimiz günlerde,hali hazırda ayrıcalıklı üyeliğe sahip İngiltere'nin,Brexit kararı ile AB üyeliğinden ayrılması,beraberinde diğer üye ülkeleri teyakkuza geçirmiş,iç isyanlar başlamış ve bu durum AB ye duyulan güveni azaltmıştı.Bizim de zaten AB ye girecek hevesimiz kalmadığına göre Brüksel'deki devasa AB Parlamento binası mimari bir sembolden öteye gitmiyor benim için.Çikolatası için diyecek sözümüz zaten yok...

Beni asıl ilgilendiren lahanası dostlar.Gerçek vatanı Brüksel midir? bilinmez lakin bir sebzenin bir ülkenin başkentinin adıyla anılmasının ona kattığı karizma,benim nazarımda tartışılmaz.Alırken yaşadığım heyecan bir yana,yerken sanki Brüksel'i city sightseeing bus (Üstü açık şehir turu yapılan otobüs) ile turlamış havalarına giriyorum.Boyutunun ona kattığı sevimliliği de hesap ederseniz,böyle benim gibi agucuk,bugucuk yaparak pişirip,yersiniz.

İşte benim Brüksel Lahanası tarifim...Hem sevimli,hem afilli,hem patatesli,hem havuçlu,birazda bulgurlu..

azıcık aşım patatesli,havuçlu Brüksel lahanası tarifi



4-5 kişilik

Malzemeler
  • 1 paket Brüksel lahanası
  • 1 ad. orta boy soğan
  • 1 ad. orta boy patates
  • 1 ad. orta boy havuç
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber-pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yaklaşık 1 litre su
Yapılışı
  • Lahanaların üst yapraklarını kötü ise ayıklayın
  • Sap kısımlarını bıçakla bir miktar kestikten sonra,lahanaları ikiye bölün
  • Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda tuz ile birlikte kavurun
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkıncaya dek kavurun.
  • Havuç ve patatesi ekleyip 1-2 dakika çevirin
  • Lahanaları ekleyip 1-2 dakika daha çevirin
  • Sıcak suyu ekleyin
  • Bulgurları yıkayıp ekleyin
  • Baharatları ekleyip,lahanalar yumuşayıncaya dek pişirin.Afiyet,şifa olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...