Etimek Tatlısı
Kuru ekmek,yada etimek kullanılarak yapılan kalorisi bol fakat yemesi hafif bir tatlı.Eşimin acaba krem şanti yerine ne kullanılabilir diye beyin fırtınası estirerek,ısrarla beni farklı yönlere çekmesine inat ben illa krem şanti yada mousse tarzı puf puf köpüklü bir dokunun yakışacağını düşünüyorum etimek tatlısına...
Bayat ekmekleri etimek tatlısı yaparak değerlendirmek
Bayat ekmek kullanılarak pekala yapılabilir bir tatlı.Kızartılmış ekmek üzerine koyu kıvamda hazırlanmış şerbet ve üzerine muhallebi,ardından krem şanti.Bizim evde ekmek az tüketildiğinden,geriye ne etimek tatlısı yapacak ne de galeta unu yapacak fazladan ekmek kalmıyor.
Klasik fakat güzel yapıldığında revani lezzetinde etimek tatlısını birde aşağıdaki tarifle denemek isterseniz..
azıcık aşım etimek tatlısı tarifi
8 dilim için
Malzemeler
- 1 paket etimek (Dikdörtgen fırın kabı için 8 adet kullandım)
- 2 bardak şeker
- 2 bardak su
- Bir kaç damla limon suyu
- Yarım litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım su br. toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- Yarım paket krema
- 1 paket vanilya
- Yarım paket krem şanti
- Yarım bardak süt
- Süslemek için nar
Yapılışı
- Şerbet malzemelerini kaynatın.Şerbet sarımtrak bir renk aldığında altını kapatın
- Tepsiye dizdiğiniz etimeklerin üzerine şerbeti gezdirin,etimek kenarlarının şerbeti çektiğinden emin olun.
- Muhallebi malzemelerini vanilya ve krema hariç bir tencerede çırpma teliyle karıştırın ve ocakta pişirin.
- Vanilyayı ekleyin.
- İlk ateşi geçince kontrollü olarak yarım paket kremayı ekleyin pürüzsüz oluncaya dek çırpın
- Muhallebiyi,şerbetli etimeklerin üzerine yayın.Oda sıcaklığına geldikten sonra,buzdolabında soğumaya bırakın.
- Krem şanti malzemelerini mikser yardımı ile havalandırarak çırpın.Havalandırarak çırptığınız takdirde krem şanti aralara dolan hava sayesinde hacim kazanacak ve daha köpüksü bir dokuya kavuşacaktır.
- Soğuyan tepsiye krem şantiyi yayın.
- Bir kaç saat dinlendirdikten sonra süsleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder