3 Şubat 2017 Cuma

Tavuk Şinitzel

şinitzel tarifi

Tavuk Şinitzel



Şinitzel:Avusturya topraklarında doğup,dünyanın dört bir köşesine yayılan et,tavuk ve bilumum hayvan etlerinin çok ince dilimlenip,un çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulanarak kızartılmış hali...


Pratik bir o kadar lezzetli bir tarif tavuk şinitzel


Bu haliyle anlatıldığında basit görünüyor kabul ediyorum.Bu basit yemekle mi Dünyaya nam salmışlar dersek haksızlık etmiş oluruz Avusturya'lılara.Etin marine edilmesi,tereyağında kızartılması yada servis esnasında üzerine tereyağ bırakılması ve limon sıkılarak tüketilmesi,bu yemeğin olmazsa olmazlarından.

Efendim ben çoğunlukla,özellikle de kızartılacak ise,eti marine edip,pişirenlerdenim.Kasabınızdan rica etiğinizde sizi kırmayıp fleto halinde kestiği tavuk göğüs yada but etini önce marine ederseniz,lezzetine lezzet katarsınız.

Eğer hali hazırda elinizde tavuk göğsü varsa hafifçe dondurup sonra,keskin bıçakla kestiğinizde aynı sonucu alırsınız.Örnek olması açısından söyleyeyim,ben hafif donmuş yarım göğüsten yedi parça şinitzel çıkarabiliyorum.

Marinasyona gelince,bu kez tavuk etlerini marine ederken:Zeytin yağı,tuz,karabiber,kimyon,kekik,sarımsak ve hardal kullandım.İki saat boyunca bu sosta marine ettiğim etleri önce una sonra bir fiske tuz ile çırpılmış yumurtaya ve ardından galeta ununa buladım.Tereyağ yanmasın diye,sıvı yağ ile karıştırarak tavuk etlerini kızarttım.Haşlanmış ve tereyağda baharatlar ve tuz ile birlikte çevrilmiş patates eşliğinde servis ettim.İl kez ve tekrardan denemek isteyenlere...


soslu tavuk tarifi


azıcık aşım tavuk şinitzel tarifi


Yarım gögüs/7 parça şinitzel için

Malzemeler
  • 7 parça tavuk göğüs fleto
  • Marine için:2 yemek kaşığı zeytin yağı,2 diş ezilmiş sarımsak,karabiber,kekik,kimyon,1 çay kaşığı hardal
  • Pane için:Un,1 adet yumurta,galeta unu
  • Kızartmak için sıvı yağ ve tereyağ
  • Üzerine sıkmak için limon
Yapılışı
  • Tavukları ince ince ince dilimleyin
  • Marine için gerekli malzemeleri karıştırıp,etleri bu sosta en az 1 saat bekletin
  • Marine edilmiş etleri önce una sonra yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak tereyağ,sıvı yağ karışımında kızartın
  • Tavuk Şinitzeli limon sıkarak tüketin.Afiyet,şifa olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...