16 Mart 2017 Perşembe

Balkabağı Çorbası

pumpkin soup


Balkabağı Çorbası



Antik çağlardan bugüne mistik havası ile şehir efsanelerine konu olmuş,heybeti ile tezgahlarda arz-ı endam eden kış meyvesi balkabağının hakkını teslim maksadı ile onu çorba yapıp,akşam yemeğine konuk ettim..
Şehir efsanesi demişken;eğer balkabağının ezoterik öyküsünü ve tarihte katettiği yolu merak ediyorsanız bu linki tıklayarak ayrıntılara ulaşabilir,balkabağına bakış açınızı genişletebilirsiniz.

Balkabağını bir de çorba olarak pişirin!


Balkabağının tatlı halini tüketenlere tuhaf gelebilir çorbası.Lakin hem şifa niyetine,hem de sofralardaki kısır döngüyü değiştirmek ve tabuları yıkmak adına denemenizi tavsiye edebileceğim bir tarif.Hele,yumuşak ve hafif tatlımsı bir kaşık çorbanın arasından sıyrılıp,dişleriniz arasında,çıtırdayan o kavrulmuş kabak çekirdekleri yok mu?..İşte onlar bu çorbanın olmazsa olmazları...

                                             how to make pumpkin soup?


Her yemeği yaparken düşünürüm:Acaba şu malzemeyi eksiltsem yada şunu eklesem sonuç ne olur diye..Balkabağı çorbası için de fikir yürüttüm elbet.Kanaatim malzemeler yerli yerinde,hatta balkabağını gölgede bırakmayacak şekilde azar azar mevsim sebzeleri kullanılabilir.Ama muhakkak tavuk suyu eklenmeli ve az da olsa krema ile lezzetlendirilmeli.

Mevsimi geçmeden,bu fırsatı değerlendirmek,balkabağı çorbasını pişirip,faydalarına ermek isteyenler için tarif az aşağıda...


azıcık aşım balkabağı çorbası tarifi



6 kişilik

Malzemeler

  • 400 gr. balkabağı (yaklaşık 4 büyük dilim)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kaşık un
  • 2 bardak tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı krema
  • Yarım litre su
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
  • Üzeri için bir avuç kabak çekirdeği
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
  • Yağı eritip,unu kokusu çıkıncaya dek kavurun.
  • Soğanı küp küp doğrayıp tencereye ekleyin,tuz ile birlikte kavurmaya devam edin.
  • Küp küp doğranmış havucu ve bal kabağını ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Bu arada sebzelere yapışan un sizi korkutmasın,az sonra blender dan geçireceğimiz için sorun kalmayacak.
  • Sebzeler renk değiştirmeye başladığında su ve tavuk suyunu ilave edin.
  • Karabiberi de ilave edip,kabaklar yumuşayıncaya dek pişirin.
  • Isıya dayanıklı bir tavada kabuklarından ayıkladığınız kabak çekirdeklerini kavurun.
  • Ocaktan aldığınız çorbaya kremayı ekleyin ve blenderdan geçirin.
  • Üzerine kavrulmuş kabak çekirdeği serpiştirip bal kabağı çorbasını servis edin.Afiyet,şifa olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...