Sebzeli Erişte (Lor Peyniri ve Chia Tohumu ile)
İşte bir elde ne varsa pişir tabağı daha!..Dolapta sırasını bekleyen mücver yada çorba olacakken,erişteye yarenlik eden 2 adet kabak,evden neredeyse şükür ki;hiç eksik olmayan 1 adet havuç,bir avuç lor peyniri ve alıp ta kullanmak için bahane aradığım bir yemek kaşığı chia tohumu bir de el yapımı erişte..
Sebze ve Eriştenin uyumu
Kızımın en sevdiği yemek makarna olunca,onu zenginleştirebilmek için,içine türlü şey katıyorum.Bu defa havuç ve kabağı rendeleyerek bir yemek kaşığı sıvı yağda,tuz ilavesi ile soteledim.Haşlanmış erişteleri ve bir yemek kaşığı tereyağı ekleyerek hafifçe harmanladım.Sunumda protein açısından zengin lor peyniri ve yine protein ve lif açısından zengin chia tohumunu sebzeli eriştenin üzerine serpiştirdim.
Chia Tohumunun,belirgin bir tada sahip olmaması,onu farklı yiyeceklerle birlikte tüketebilmeyi kolaylaştırıyor.Bu vesile ile kızıma da küçük dozlar da şifa niyetine yedirmeye çalışıyorum.
Tatlı yada tuzlu her hangi bir yiyeceğe eser miktarda chia ekleyerek tüketmek diş ve kemik sağlığı açısından gerekli kalsiyumu almanızı sağlıyor.Tok tutucu ve zayıflatıcı etkisi zaten ayuka çıkmış durumda,bu konu ile ilgili sayısız yazı ve söylenti var.Muhakkak kulağınıza gelmiştir.İthal bir ürün olduğu için biraz pahalı fakat az tüketildiği ve raf ömrü uzun olduğu için fiyat tolere edilebiliyor.
Ön yargıları olanlar chia yerine,susam,çörek otu yada keten tohumu kullanabilirler.Yada sade tüketebilirler.Ev yapımı erişte tarifine ise burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.Sebzeli Erişte (Lor Peyniri ve Chia Tohumu İle) tarifi ise az aşağıda..
azıcık aşım sebzeli erişte tarifi (lor peyniri ve chia tohumu ile)
Malzemeler
- 2 çorba kasesi erişte
- 2 adet orta boy kabak
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz,1 çay kaşığı kara biber
- 1 su bardağına yakın lor peyniri
- 1 yemek kaşığı chia tohumu
Yapılışı
- Erişteleri tuzlu suda haşlayın ve süzün
- Rendelediğiniz havuçları bir yemek kaşığı sıvı yağda soteleyin
- Havuçların rengi değiştiğinde rendelenmiş kabakları ekleyin ve sotelemeye devam edin.
- Tuz ve karabiber ekleyin.Kabaklar yumuşayınca altını kapatın.
- Bir yemek kaşığı tereyağı eritin.
- Haşlanmış erişteleri ve sotelenmiş sebzeleri ekleyin ve harmanlayın.
- Sunumda üzerine lor peyniri ve chia tohumu ekleyerek tüketin.Afiyet,şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder