13 Mart 2017 Pazartesi

Üç Peynirli Pide


peynirli pide tarifi


Üç Peynirli Pide


Pide;en sade hali ile kebabın altında ona katık,Ramazan sofralarına yetiştirmek için kuyrukta beklemeyi göze aldığımız,adı bazen Karadeniz,bazen kır,bazen de etli ekmek olan içine türlü malzemeyi kabul eden geleneksel bir lezzet..


Geleneksel Lezzet Pide


Çoğu zaman ne pişirsek sorusuna cevabı buzdolabındaki malzemelerde ararız. Pizza yapmak için aldığım mozerella,börek yapmak için alınan lor ve hali hazırda bulunan kaşar peyniri gözüme ilk takılanlar olunca,pide yapmaya karar verip,bu peynirlere yatak olacak hamuru yoğurmakla işe başladım.

Klasik mayalı hamuru açıp,önce kaşar peynirini,ardından lor ve mozerella peynirini ekleyip kenarlardan içe doğru malzemenin taşmasını önlemek için kıvırdım ve kenarlarına tereyağ sürdüm.Ortaya eklediğim domates dilimiyle birlikte 200 derecelik fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirdim.

çay saati tarifleri


Siz isterseniz az pişirebilir yada hamuru uzun açabilirsiniz.Dilerseniz yarı açık yada kapalı olarak ta pişirebilirsiniz.Ama mutlaka fırından çıkardıktan sonra da kenarlarına tereyağ sürmelisiniz.Hatta peynirlerin arasına küçük tereyağı parçaları da gizleyebilirsiniz.Bu durum pidenin lezzetini ve çıtırlığını artıracaktır.

Pide;mutfakta hayallerin gerçeğe dönüştürülebildiği bir zemin bana göre.Değil üç peynirli pide,yüzlerce kombinasyonu yapılabilir.Diyar diyar gezmekten yorulup,evde yapmak isteyenler için tarif az aşağıda...


azıcık aşım üç peynirli pide tarifi



Üç adet pide için;

Malzemeler
  • Yarım paket instant maya
  • Yarım bardak ılık su
  • Yarım bardak ılık süt
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • Yeteri kadar un
Yapılışı
  • Maya ve şekeri karıştırıp,üzerine ılık su ve sütü dökün.Ağzını kapatıp 10 dakika dinlendirin
  • Ön mayalanmanın ardından diğer sıvı malzemeleri katıp karıştırın.
  • Un ve tuzu katıp hafif ele yapışacak kıvamda bir hamur yoğurun.Hamuru en az 1 saat mayalanmaya bırakın
  • Mayalanan hamuru dıştan içe doğru hafifçe toparlayarak tezgah üstüne alın ve üçe bölün
  • Merdane ile un serperek açın.
  • Arasına önce kaşar,sonra lor ve mozerellayı yerleştirin.
  • Kenarlardan içe doğru katlayın ve kenarlara tereyağ sürün
  • 200 derecede istediğiniz ölçüde pişirin (az yada çok pişmiş)
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine kenarlara tekrar tereyağ sürün ve sıcak servis edin.Afiyet,şifa olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...