7 Nisan 2017 Cuma

Semizotu Yemeği


sebze yemekleri

Semizotu Yemeği



Yüksek oranda omega 3 yağ asidini barındırması ve lezzeti ile yeşil yapraklı sebzeler ve yakın dostu ıspanağın bir tık ötesinde yer alır benim için semizotu!..



Semizotu ve Omega 3



Çocukken çiftlik evimizin bahçesinde;ektiğimiz sebzelerin arasında yabani olarak büyüyen bu otu;annem toplar,çorbasını yada yemeğini yapardı.Tıpkı ıspanak gibi,kıymalı,pirinçli yada bulgurlu pişirilen semiz otunu,çiğ halde salatalarda tüketmekte çok keyifli.

Nerede ise sıfır kalori ile yüksek oranda faydayı barındırması,özellikle balıkta bulunan omega 3 yağ asidini,bitkiler arasında en yüksek oranda barındıran sebze olmasının kanıtlanması,ona olan rağbeti haklı olarak artırıyor.

diyet tarifler

Hazır bahar gelmiş ve semizotu tezgahlarda yerini almış iken,siftahı yapıp,yemeğini pişirmek istedim.Tarife gelince;

azıcık aşım semizotu yemeği tarifi


Malzemeler
  • Bir bağ semizotu
  • 1 orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı pirinç yada bulgur
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz,karabiber,pul biber
Yapılışı
  • Semiz otunu topraklarından arındırıp,ayıklayın ve yıkayın
  • Çok ince olmayacak şekilde doğrayın
  • Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun
  • Salçaları ekleyip,kokusu çıkıncaya dek kavurun
  • Semiz otlarını ekleyip kavurmaya devam edin
  • Semiz otları hacim kaybedince,tuzu ve yıkanmış pirinci ilave edin
  • İhtiyaca göre su ekleyip,pirinçler pişince ocaktan alın.Afiyet,şifa olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...