Semizotu Yemeği
Yüksek oranda omega 3 yağ asidini barındırması ve lezzeti ile yeşil yapraklı sebzeler ve yakın dostu ıspanağın bir tık ötesinde yer alır benim için semizotu!..
Semizotu ve Omega 3
Çocukken çiftlik evimizin bahçesinde;ektiğimiz sebzelerin arasında yabani olarak büyüyen bu otu;annem toplar,çorbasını yada yemeğini yapardı.Tıpkı ıspanak gibi,kıymalı,pirinçli yada bulgurlu pişirilen semiz otunu,çiğ halde salatalarda tüketmekte çok keyifli.
Nerede ise sıfır kalori ile yüksek oranda faydayı barındırması,özellikle balıkta bulunan omega 3 yağ asidini,bitkiler arasında en yüksek oranda barındıran sebze olmasının kanıtlanması,ona olan rağbeti haklı olarak artırıyor.
Hazır bahar gelmiş ve semizotu tezgahlarda yerini almış iken,siftahı yapıp,yemeğini pişirmek istedim.Tarife gelince;
azıcık aşım semizotu yemeği tarifi
Malzemeler
- Bir bağ semizotu
- 1 orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı pirinç yada bulgur
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz,karabiber,pul biber
Yapılışı
- Semiz otunu topraklarından arındırıp,ayıklayın ve yıkayın
- Çok ince olmayacak şekilde doğrayın
- Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun
- Salçaları ekleyip,kokusu çıkıncaya dek kavurun
- Semiz otlarını ekleyip kavurmaya devam edin
- Semiz otları hacim kaybedince,tuzu ve yıkanmış pirinci ilave edin
- İhtiyaca göre su ekleyip,pirinçler pişince ocaktan alın.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder