20 Haziran 2017 Salı

Barbunya Pilaki

                                    Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki

Yaz gelince kendini gösteren,fasulye ailesinin bir kolu olan barbunya;pilaki usulü pişirilme ile de yaz sofralarını süslemeye başladı..


Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Yazdan alıp,derin dondurucuya attığım sebzelerden biri barbunya.Bence mensubu olduğu familyanın en lezzetli ferdi.Gerek ana yemek gerekse zeytinyağlı sıfatıyla yazın kuru fasulyenin papucunu dama attırıyor.


Barbunyanın Faydaları


İçerdiği B grubu vitaminlerini,lezzeti sayesinde seve seve bünyemize aldığımız barbunya,düşük glisemik endeksi ile diyabet hastalarının da rahatlıkla tercih edebileceği bir besin.Yüksek lif oranı ile kilo vermeye yardımcı olurken,yüksek oranda folik asit ihtiva ettiği için de hamilelik öncesi ve hamilelik döneminde tavsiye edilen bir sebze.

how to make stew bean?

Zeytinyağlı yemekler,masanın orta yerinde arzı endam eder malum.Bu nedenle ben barbunya pilakiyi pişirirken;görsel değerini artırmak için soğanı baş kısımlarından çentik atarak ve bütün olarak pişirmeyi tercih ediyorum.Böylece ortaya geldiğinde acaba soğanı kim yiyecek?merakı ile heyecan doruklara çıkmış oluyor☺

Yöntem ve aşamalar itibari ile yapılması kolay yemeklerden olan barbunya pilakiyi,bir de benim usul denemek isterseniz,tarifi az aşağıda.

azıcık aşım barbunya pilaki tarifi


8 kişilik

Malzemeler
  • 1 kilo taze barbunya
  • 2 orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 su bardağına yakın domates püresi
  • 1 küp şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Bir kaç dal maydanoz
  • 2 bardak su
Yapılışı
  • Barbunyaları ayıklayın.
  • Yağı tencereye dökün.
  • Soğanı soyun.Baş kısımlarından çentikler atarak,tencereye alın ve kavurun
  • Havuçları daire yada küp şeklinde doğrayın.
  • Domates püresini ekleyin.
  • Tuz ve sarımsağı ekleyin.
  • Barbunyayı ekleyin 1-2 dakika kavurun.
  • 2 bardak su ekleyin.
  • 1 adet küp şekeri ekleyin.
  • Kara biber ve kimyonu ekleyin.
  • Barbunyalar pişince altını kapatın.
  • Bir gece dinlendirdiğiniz pilakiyi servis tabağına alıp,üzerine maydanoz ekleyerek servis edin.
  • Afiyet,şifa olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...