19 Haziran 2017 Pazartesi

Kabaklı Havuclu Peynirli Borek

Kabaklı Börek


Kabaklı,Havuçlu,Peynirli Börek


Klasik böreklerden sıkılanlar için;alternatif bir tarifim var.Hem hoş kokulu,hem yumuşak hem çıtır hem de kısmen de olsa sağlıklı
Kabaklı Börek


İçinde kullandığım malzemeler itibari ile sağlıklı olsa da kaplama malzemesi olan yufka bu çizginin biraz dışına taşıyor farkındayım.Ama bu kadar kusuru hoş göreceğinizden eminim.Zaten börek sevmiyor ve yemiyor olsaydınız bu postu okuyor olmazdınız.Öye değil mi?☺


Muhteşem üçlü bir arada kabak,havuç ve peynir


Bu üçlüyü yani kabak,havuç ve peyniri ilk kez sebzeli erişte tarifimde bir araya getirmiştim.Merak edenler bu linke tıklayabilirler.Havuç,havuca yakışan kabak ve kabağa yakışan peynir ve onlara yardım ve yataklık eden hamur..Yüzümü kara çıkarmadılar.

Hoş kokusu ve yumuşak tadı ile çocuklara da yedirmekte zorlanmayacağız bu börek,kızımın da takdirini kazandı.Sizde çocuklarınıza yedirmekte zorlanmayacaksınız eminim.

Kabak Böreği

İçine koyacağınız peynirin çeşidi ile farklı tatlar yakalayabileceğiniz sebzeli börek,bence en güzel beyaz peynir ile bütünleşiyor ve anlamını buluyor.Üzerine çörek otu yerine eklediğim chia ise zaten barındırdığı vitamin ve minerallerle son günlerde ortalığı kasıp kavuruyor.

Eh..sebzeli börek hususunda söylenebilecek her şeyi söylediğime göre artık tarife geçiyorum.

azıcık aşım sebzeli kabaklı,havuçlu,peynirli börek tarifi


Orta boy ısıya dayanıklı cam kap için/8 porsiyon

Malzemeler
  • Yarım kilo yufka
  • 2 adet kabak
  • 1 adet orta boy havuç
  • Sotelemek için 1 yemek kaşığı zeytin yağ ve 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı beyaz peynir
Sos için
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım şişe soda
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta(1 i dışına sürülecek)
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
Üzeri için
  • 1 çay kaşığı chia tohumu
Yapılışı
  • Kabak ve havucu yıkayıp ayrı ayrı rendeleyin.Önce havucu 1 yemek kaşığı zeytin yağı ile 2-3 dakika soteleyin.
  • Ardından kabakları ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin.
  • Tuz ve karabiberi ekleyip sebzeli içi bir kenara alın.
  • Peyniri parçalayıp iç ile karıştırın.
  • Tepsiyi yağlayın.
  • 1 yufkayı tepsiye,bir kısmı dışarı sarkacak şekilde serin.
  • Diğer yufkaları ikiye bölün.
  • Her parçayı sosa bulayıp tepsiye döşeyin.
  • Aralara sebzeli ve peynirli içten serpiştirin.
  • Bu şekilde son yufkayı da yerleştirin.
  • Kenardan sarkan yufkaları ortada buluşturun.
  • Böreği dilimler halinde kesin.
  • Kalan sosa 1 yumurta kırıp çırpın.
  • Böreğin üzerine sürün.
  • Chia tohumunu serpiştirip 180 derecede altı üstü kızarıncaya dek pişirin.
  • Sebzeli böreği çay ile servis edin.afiyet,şifa olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...