18 Haziran 2017 Pazar

Ev Yapımı Sucuklu Pizza (İnce Hamur)

  Ev Yapımı Sucuklu Pizza Nasıl Yapılır?


Ev Yapımı Sucuklu Pizza

Aramızda kalsın Dünya Mutfakları arasında kendime en yakın gördüğüm mutfak;İtalyan mutfağı.


Ev Yapımı Sucuklu Pizza nasıl Yapılır?

Ravioli,tortellini,lazanya,makarna ve pizza.Hepsi yemek kültürümüze çok yakın,hatta küçük nüanslarla birbirinden ayrılan yiyecekler.Söz gelimi pideyi,lahmacunu seven pizzayı sevmez mi?Bence sever.Peki evde yapar mı?Bence yapar.En azından ben yaparım.Hem de en bol malzemelisinden,ince,yumuşak ama hamur olmayanından...

Evde sucuklu pizza yapmak hiç te zor değil!!


Aslında hiç zor değil!.Hamuru yoğurduktan sonra gerisi hızlıca olup,bitiveriyor.Dinlenmiş hamuru merdane yada oklava yardımı ile açıyorsunuz.Üzerine domates sosu yada istediğiniz herhangi bir sos sürüyorsunuz.Örneğin Pesto sos gibi..Sonrada özgürce dilediğiniz malzemeyi yerleştiriyor ve pişiriyorsunuz.

Ev Yapımı Sucuklu Pizza nasıl Yapılır?

Daha önce kalın kenarlı pizza yaparken mantar,mısır,zeytin ve peynir çeşitleri kullanmıştım.Merak edenler bu linki tıklayabilirler.Bu kez ise sucuk,mısır ve yine pizzanın olmazsa olması peynir çeşitleri kullandım.


Azıcık aşım ev yapımı sucuklu pizza tarifi 


Büyük boy pizza için;

Malzemeler;

Hamuru için
  • 1 su bardağı dolusu un (artırılabilir)
  • 1 çay bardağı süt
  • 5 gram instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı fesleğen 
  • 1 çay kaşığı kekik
  • dilimlenmiş sucuk
  • konserve mısır 
  • 1 su bardağı kaşar peyniri 
  • Mozzerella
Pizza Nasıl Yapılır?
  • Un ve tuzu bir kapta karıştırın.
  • Ortasını havuz yapın.
  • Maya,şeker ve yağın üzerine ılık sütü dökün.
  • İyice yoğurun.
  • Hamuru en az yarım saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru un yardımı ile açın.
  • Açtığınız hamura çatalla delikler açın.
  • Domates sosuna tuz,kekik ve fesleğen ekleyerek karıştırın.
  • Sosu hamura yayın.
  • Sırası ile kaşar peynirini serpiştirin.
  • Ardından sucuk,mısır ve mozzerellayı serpiştirin
  • 200 derecede 15-18 dakika pişirin.
  • Sıcak tüketin.
  • Afiyet,şifa olsun.


Videolu Tarif için Tıklayınız..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...