Beşamel Soslu Ispanaklı Krep Börek
Şüphesiz Ispanağın en güzel hallerinden biri.Hele beşamel sosla birlikteliği damakları şenlendiriyor.Krep sözcüğü dilimize Fransızca dan girmiş.''Crepes'',ülkemizde bazı yörelerde akıtma,cızlama,kaygana gibi isimlerle biliniyor.Tuzlusu krep,tatlısı waffle ve pancake olarak tüketiliyor.
Krepten Börek,Hem Ispanaklı,Hem Beşamelli
Bir ana yemek olarak yapması biraz zahmetli ve birkaç aşamadan oluşuyor.Önce yaklaşık yarım kg. ıspanağı,soğan ve havuçla(isteğe bağlı.Ben havucun Ispanaktaki kekremsi tadı yumuşattığını düşünüyorum) birlikte kavuruyoruz.Suyunu süzüyoruz.Bu suyu sebze çorbalarınız için kullanabilirsiniz.Hazırladığımız krepin arasına ıspanakları koyup bohça şeklinde sarıyoruz.Fırın kabına alıp beşamel sosu sürüp,rende kaşarı ekliyor ve fırınlıyoruz..
azıcık aşım beşamel soslu,ıspanaklı krep börek tarifi
5 kişilik
Malzemeler
Ispanaklı İç İçin
- Yarım kg. ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- sıvı yağ
- tuz,karabiber,pulbiber
Krep için
- Yarım su bardağı su yarım su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1/3 su bardağı sıvıyağ
- bir fiske tuz
- gerekirse tavayı yağlamak için margarin yada tereyağ
Beşamel sosu için
- 1 su bardağı süt
- 1 kaşık tereyağ yada margarin
- 1 kaşık un
- 1 fiske tuz
- muskat rendesi (isteğe bağlı)
- karabiber
Üzeri için
- Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı
- Ispanağı soğan ve havuçla birlikte kavurup suyunu iyice süzdürün
- Krep malzemelerini çırpın.Boza kıvamına gelmesi için un yada sıvı eklemesi yapabilirsiniz.
- Tavaya bir kepçe krep hamurundan döküp,bütün tavaya yayın önlü arkalı pişirin.Çok pişirmenize gerek yok zira fırında da pişecekler.
- Beşamel sos için tereyağını eritin.Unu ekleyip kavurun.Kontrollü olarak sütü ekleyin.tuzu karabiberi ve muskat rendesini ekleyip muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın
- hazırladığınız krepleri içine ıspanaklı harçtan koyarak bohça biçiminde sarın.(bunun için bir çorba kasesi kullanabilirsiniz.
- Fırın kabını yağlayın.Krep bohçalarının üzerine beşamel sosu yayın
- Rendelenmiş kaşarı ekleyin.Fırında 180 derecede üzeri kızarana dek pişirin..Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder