Kadayıflı Muhallebi
Şerbetli tatlılardan en çok kadayıfı,sütlü tatlıların her çeşidini seven bendeniz için mükemmel ikili...
Hem Kıtır Hem Sütlü Bir Tatlı
Kıtır ve tarçın kokulu bir katmanın ardından,yumuşacık muhallebiye geçiş ardından tekrar kıtır...Yok olmuyor anlatamıyorum.Tarife geçmek en iyisi...
azıcık aşım kadayıflı muhallebi tarifi
5 kişilik
Malzemeler
Kadayıfı için
- 2 avuç tel kadayıf
- 1 yemek kaşğı tereyağ
- 1.5 yemek kaşığı toz şeker
- tarçın
Muhallebisi için
- Yarım lt. süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı mısır nişastası (sütlü tatlılarda daha iyi sonuç veriyor)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- Yarım paket krema
- Vanilya
Yapılışı
- Kadayıfı ince ince kıyın.Ben bir süre buzlukta bekletip çıkarıyorum.kendiliğinden ufalanıyor.
- Mümkünse teflon tavada tereyağı ve şeker ile birlikte sürekli karıştırarak kavurun.Tarçını ekleyin ve ocaktan alın.Bu aşamada tavanın ısısı yüksek olacağından kavrulma işlemi devam edecektir.Bu nedenle kadayıfların yanmaması için bir kaba boşaltın..
- Muhallebi malzemelerini vanilya ve krema hariç bir tencerede çırpma teliyle karıştırın ve ocakta pişirin.vanilyayı ekleyin.İlk ateşi geçince kontrollü olarak yarım paket kremayı ekleyin pürüzsüz oluncaya dek çırpın
- Servis edeceğiniz kabın zeminine kadayıfı döşeyin.Üzerine muhallebiyi dökün.Son olarak tekrar kadayıf döşeyin.Cevizle süsleyerek tüketebilirsiniz.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder