Ispanaklı,Yoğurtlu,Mantılı Çorba
Yazılışı uzun,yemesi kısa.İsmi çorba fakat içeriği neredeyse topyekün menü.Sebzesi,bakliyatı,tahılı,hayvansal gıdasıyla tüm besin piramidini sindirmiş bir lezzet..
azıcık aşım ıspanaklı,yoğurtlu,mantılı çorba tarifi
7-8 kişilik
Malzemeler
- 1 kase mantı ( ben önceden hazırladığım,kuruttuğum patates mantısını kullandım.)
- 1 bardak haşlanmış nohut
- 1 kase ince doğranmış ıspanak (pazı da kullanılabilir)
- 1 çorba kase dolusu yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1.5 lt.su
- Tuz
- Üzeri için tereyağı ve toz kırmızı biber (nane de eklenebilir)
Yapılışı
- Suyu kaynatın
- İçine önce mantıyı koyup bir miktar haşlayın
- Haşlanmış nohutu ekleyin
- İnce doğradığınız ıspanağı ekleyin
- Yoğurt,un ve yumurta sarısını pürüzsüz oluncaya kadar çırpın
- Pişmekte olan çorbanın suyundan 1 kepçe alarak,çırptığınız karışıma ekleyin çırpmaya devam edin.
- Karışımı çorbaya karıştırarak dökün.Bir taşım kaynatın
- Tuzunu ekleyin
- Erittiğiniz tereyağı ve biber karışımını (nane de ekleyebilirsiniz) çorbaya ilave edin.Afiyet,şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder