Reyhan Şerbeti
Bir Aile sohbetinde konu yeme-içme ye gelince,İlk kez sevgili yengem den duydum reyhan şerbetinin varlığını.
Mis Kokulu Reyhan Şerbeti
Özellikle dolmalara ve domatesli soslara yakıştırdığım bu otun,içecek olarak tüketilmesini önce garipsedim.Asabiyet bozukluğu,migren,hazımsızlık,öksürük giderme ve anne sütünü artırma gibi faydalarını okuyunca bir de fresh tadı ve ferahlatıcı etkisini kafamda canlandırınca ilk fırsatta denemeye niyet ettim.
Bir Ramazan günü;Kızımla alışveriş dönüşü,mahallemizde bir tahta kasa ve pazar arabasında çeşitli otlar satan yaşlı amcayı görünce duraksadım.Bir kaç çeşit otla birlikte en kırmızı (koyu renk) reyhan demetini seçtim.Tarife göre yapıp,soğuttum.Ezan okunduğunda ilk yudumu aldık ve eşimle göz göze geldik.Tadının neyi andırdığı üzerine epey kafa yorduk.Ta ki;kızımız bir bardak daha içmek istediğini söyleyene kadar.Artık başka söze gerek yoktu.İçecekler listemizde ön sıralara yerleşmişti...
azıcık aşım reyhan şerbeti tarifi
Malzemeler
- 1 demet kırmızı reyhan
- 10 su bardağı su
- 10 silme yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı
- Su şeker ve limon tuzunu bir tencereye alıp şeker eriyinceye kadar kaynatın.
- Altını kapattığımız şerbete ayıklanan ve yıkanan reyhan yapraklarını koyup,kapağını kapatın.
- Reyhan o güzel rengini şerbete verdiğinde ve şerbet oda sıcaklığına geldiğinde,süzün ve dolapta soğutun..
- Reyhan şerbetini mümkünse limon eşliğinde servis edin.Afiyet şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder