Arpa Şehriye Salatası
Elimden geldiğince dengeli beslenmeye gayret edenlerdenim.Ama şöyle bir sokak röportajında sorsalar:Şu hayatta hangi besin grubu (protein,karbonhidrat,yağlar,vitamin,mineraller) favoriniz? Cevabım şüphesiz karbonhidrat olurdu.
Zira başka bir platformda bu soruya cevap vermek ciddiyetime aykırı...Gülümsetir çünkü makarnanın,mantının,böreğin adı...
Arpa şehriye ile salata olur mu demeyin?
Bu tarifte pilav niyetine sıklıkla yaptığımız arpa şehriyenin içine bir-iki çeşit sebze katarak salataya dönüştürüyor,böylece vicdanlarımızı rahatlatıp daha geniş porsiyonlarda tüketebiliyoruz...
azıcık aşım arpa şehriyeli salata tarifi
5-6 kişilik
Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye (iri taneli olduğu için pilavda pastavilla arpa şehriye tercih ediyorum)
- 1 su br+1 parmak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Közlenmiş kırmızı biber
- Kornişon turşu
- Haşlanmış mısır
- Yeşil zeytin
- Tuz,karabiber
Yapılışı
- Tereyağ ile şehriyeleri rengi değişinceye kadar kavurun.
- Suyunu,tuzunu ve karabiberini ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin.Hızlı pişecektir gözünüz üzerinde olsun.
- Üzerine kağıt havlu yada bez koyup demlenmeye bırakın.
- Oda ısısına geldiğinde küp küp doğranmış biber,turşu ve zeytini ekleyin.
- Harmanlayıp servis edin.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder