Beşamel Soslu Mantarlı Börek
Mantar çeşitleri konusunda geniş bilgiye sahip değilim,hatta ön yargılıyım diyebilirim.Üzerinde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının üretim izninin bulunduğu ambalajlı kültür mantarını tercih ederim.
Protein kaynağı mantarı börek ile buluşturdum
Protein açısından zengin oluşu ve tabi lezzeti ile bir çok tarifte,özellikle veganlar tarafından da tercih ediliyor mantar..
Bende,beşamel sos ile yakıştırdığım mantarı,börek ile bir araya getirsem nasıl olur diye düşündüm..Sonuç pozitif...
azıcık aşım beşamel soslu mantarlı börek tarifi
6 kişilik
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 paket yaklaşık 400 gr. mantar
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Birer çay kaşığı tuz,kara biber,pul biber
- 1 fiske rendelenmiş muskat
- Üzeri için yumurta sarısı
Yapılışı
- Doğranmış mantarları (sulansın istemiyorsak) önceden ısıtılmış geniş bir tavada ağzı açık bir şekilde soteleyin.
- Mantar sotelenirken,önce sıvıyağı sonra soğan ve biberleri ekleyin,sotelemeye devam edin.
- Tuz ve baharatı ekleyerek tavayı ateşten alın ve soğumaya bırakın.
- Beşamel sos için tereyağını eritin.Un ile birlikte kavurun.
- Unun kokusu çıkınca sütü ekleyin.Sulu sürülebilir kıvamda bir sos olmalı.
- Tuz,karabiber ve rendelenmiş muskat eklediğiniz sosu ılınması için bir kenara alın
- Şekline siz karar verebilirsiniz.Ben kol böreği şeklinde yaptım.
- Bunun için 1 adet yufkayı serin.
- Üzerine beşamel sostan bolca sürün.
- Mantarlı harcı yufkanın bir kenarına döşeyin ve rulo biçiminde sarın.
- Çevirerek helezon şekline getirin .
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye börekleri yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Beşamel soslu mantarlı böreği 180 derecelik fırında pişirin.
- Afiyet,şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder