Cipsli Tavuk Fleto
Tavuğun yemeği en sevdiğim hali fleto olanı.Zahmetsizce,çatal,bıçak kullanarak,elimi bulaştırmadan ve yemek sonunda tabağımda kemik parçaları görmediğim hali..
Çıtır Tavuk Sevenler için!!
Fleto;tavuğun göğüs yada but kısmı ince dilimler halinde kesilerek elde ediliyor.Bu noktadan sonra fleto yu nasıl pişirirseniz pişirin kurutmadığınız takdirde hayal kırıklığı yaşamazsınız..
Bu tarifte önceden marine ettiğim tavuk göğüs fleto yu un,yumurta ve baharatlı mısır cipsine bulayarak kızarttım.Çok gizli soslar ile terbiye edilen ünlü fast food devlerinin lezzetini evinizde yaşamak ve yaşatmak için...
azıcık aşım cipsli tavuk fleto tarifi
7-8 kişilik
Malzemeler
- 2 ad. tavuk göğüs fleto (yaklaşık 7-8 dilim)
Marine sosu için
- 1 rendelenmiş soğan suyu
- 1 kaşık yoğurt
- 1 kaşık sıvı yağ
- 1 çay kaşığı hardal(isteğe bağlı)
- 1 kaşık soya sosu(isteğe bağlı)
- Kekik,karabiber,kimyon
- Tuz (soya sosu kullandıysanız miktarını azaltın)
Kızartmak için
- 2 yumurta
- Un
- 1 orta boy paket doğrayıcıdan geçirilmiş mısır cipsi
- Ayçiçek yağı
Yapılışı
- Tavuk fleto ları marine sosunda en az 1 saat buzdolabında bekletin
- Sırasıyla fletoları önce una sonra yumurtaya sonra cipse bulayıp kızgın yağda kızartın.Afiyet,şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder